Ak Parti'nin dev seçim vaadi iptal edildi

Ak Parti'nin dev seçim vaadi iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, seçim vaatleri arasında yer alan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı projesi iptal edildi.

Ak Parti'nin dev seçim vaadi iptal edildi
16px
24px
05.08.2016 06:43
ABONE OLgoogle
Aylardır konuşulan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi iptal edildi. Proje Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çamlıca'da yaptırdığı camiye yolcu taşıyacaktı.

10 kilometre hat üzerinde 6 istasyondan oluşan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2016 bütçe programına da giren teleferik projesinin iptaline ilişkin teklif 21 Temmuz günü İBB Meclisi'nde görüşüldü.

Oylanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca arasındaki teleferik güzergahında farklı ulaşım alternatiflerinin çalışıldığı bu yüzden teleferik projesinden vazgeçildiği belirtildi.

Komisyon, projenin iptalini kamu yararı taşıdığı için uygun buldu. İptal kararı mecliste CHP ve AKP'lilerin oyları ile kabul edildi.

KAMU ZARARA UĞRATILDI

CHP Grup Sözcüzü Tonguç Çoban, projenin çok tartışma yarattığını parti olarak hayata geçirilmesinin imkansız olduğunu söylediklerini hatırlattı.

Çoban, “Bu proje üzerinde seçimlerde vatandaştan oy toplandı. Gerçekleşemeyince iptal edildi.Projenin hazırlanması için İBB belli bir kaynak aktardı. Şimdi kamu da zarara uğratılmış oldu” dedi. AKP grubu da tek telli teleferik uygulamada sorunlar yaratacağı için projeden vazgeçildiğini açıkladı.

Özlem Güvemli/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde