Ahmet Hakan'ı dövenler serbest kaldı, 1'i tutuklandı

Ahmet Hakan'ı dövenler serbest kaldı, 1'i tutuklandı

Ahmet Hakan'a saldırı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Güler tutuklandı, diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Ahmet Hakan'ı dövenler serbest kaldı, 1'i tutuklandı
16px
24px
04.10.2015 22:39
ABONE OLgoogle
Ahmet Hakan'a saldırıda gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 7 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı. Savcı, 7 şüpheliyi de, tutuklanmaları talebi ile nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler ile ilgili son kararı, nöbetçi sulh ceza hakimliği verdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya karıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Şengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Diğer zanlılardan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.  

İŞTE O SUÇLAMALAR

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişinin işlediği iddia edilen suçlar şöyle: "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" "tehdit," "hakaret" ve "darp etmek"

TERÖR SAVCISI SORGULADI

Adliyeye sevk edilen saldırganların ifadesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın aldı.

Sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen saldırganlar önce doktor kontrolünden geçirildi ardında da sorgu için savcılık katına çıkarılmıştı.

Ahmet Hakan’a saldıranlardan biri eski özel harekat polisi çıktı

Gazeteci Ahmet Hakan’a yönelik saldırı olayında gözaltına alınan 7 şüpheli, 'örgüt kurmak ve yönetmek', 'kasten yaralama', 'mala zarar vermek' ve 'tehdit' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan birinin eski Özel Harekat polisi olduğu öğrenildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan geçen Perşembe akşamı evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Burnu ve kaburgası kırılan Ahmet Hakan hastaneye kaldırılırken, kaçan saldırganlar Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman polis tarafından kısa sürede gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından işlemleri tamamlanan şüpheliler dün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Adliyeye sevk sırasında ise şüpheli sayısının 4 değil 7 olduğu öğrenildi. Eski Özel Harekat polisi Yahya Kemal Gezer, Soner Arık ve Nezih Özbirinci’nin soruşturmanın genişletilmesinin ardından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Olayın organize bir şekilde örgütlü olarak işlendiği gerekçesiyle dosya bu suçlara bakan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na devredildi. Savcı Mehmet Şenay Baygın tarafından yaklaşık 6 saat sorgulanan şüpheliler ifadelerinin ardından, 'örgüt kurmak ve yönetmek', 'kasten yaralama', 'mala zarar vermek' ve 'tehdit' suçlamalarıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Eski bir Özel Harekât polisi olduğu öğrenilen Yahya Kemal Gezer, Nisan 1992'deki Çiftehavuzlar operasyonunda eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin ve Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın'la birlikte yargılanmış ve beraat etmişti. Ayrıca Gezer’in ismi en son 2003'deki bir akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasına da karışmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde