Ahmet Hakan’a saldırıda ‘Organize' işler

Ahmet Hakan’a saldırıda ‘Organize' işler

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’a evinin önünde saldıran 4 kişi, gözaltına alındı. 1 gün ek gözaltı süresi istenen saldırganları Organize Şube Müdürlüğü sorgulayacak

Ahmet Hakan’a saldırıda ‘Organize' işler
16px
24px
02.10.2015 08:36
ABONE OLgoogle
Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, önceki gece sunuculuğunu yaptığı CNN Türk’teki “Tarafsız Bölge” programından sonra beraberindeki özel korumasıyla birlikte şoförünün kullandığı otomobille İstanbul Nişantaş’daki evinin önüne gitti. Otomobili takip eden bir araçtan inen 4 kişiden biri emekli polis olan korumaya, diğer 3’ü ise Hakan’a saldırdı.

Polis yaptığı araştırmada saldırganların bulunduğu aracın, Hakan’ın otomobilini Doğan Medya Center’dan itibaren takip ettiğini belirledi. Araç plakasının tespit edilmesinin ardından ise saldırganlar Ahmet G. (37), Fuat E. (32), Uğur A. (24) ve Kamuran E. (24) yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanılan otomobilin ise Uğur A.’nın ağabeyine ait olduğu ortaya çıktı.

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nde sorgulanan saldırganları, olayın 5 görgü tanığı teşhis etti. Resmi ifadeleri alınmayan 4 şüpheli, olayın trafik yüzünden çıkan tartışmanın ardından yaşandığını ileri sürdü. Doğan Medya Center önünde Hakan’ın otomobilini takip ettiklerine dair güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıkan saldırganlar, bununla ilgili de “Tesadüfen” iddiasında bulundu.

Saldırganlardan Uğur A.’nın “tehdit”, “yaralama” ve “uyuşturucu kullanmak”; Kamuran E.’nin “silahlı yağma”, “yaralama” ve “uyuşturucu kullanmak” suçlarından sabıkalı oldukları tespit edildi. Savcılık 4 şüpheli hakkında dün 1 gün ek gözaltı süresi verdi. Soruşturmayı ise Organize Şube Müdürlüğü devraldı. Saldırganlar, Organize Şube’ye teslim edildi.

Saldırganlar kendilerini görüntüleyen gazetecilere “Ne çekiyorsunuz l.., vatan haini miyiz?” diye bağırdı.

‘KORUMA VERİLMEDİ’ TARTIŞMASI

Ahmet Hakan’ın avukatları aracılığıyla saldırıdan 17 gün önce koruma talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Avukat Turgut Kazan, 14 Eylül’de de İstanbul Valiliği’ne yazılı başvuruda bulunarak, yakından korunması ve güvenliği için koruma talep etti. Avukat Aslı Kazan, söz konusu talebe ilişkin bir cevap alamadıklarını söyledi. İstanbul Valiliği ise “Coşkun’a, talebi üzerine ‘çağrı üzerine koruma’ tahsisi yapılmıştır” açıklamasını yaptı. İçişleri Bakanı Selami Altınok da şu açıklamada bulundu: “Ahmet Hakan’a 2007’de yakın koruma tahsis edilmiş. 2008’de ‘çağrı üzerine koruma’ya çevrilmiş. Çağrı üzerine korumanın dışında ayın 15’inde ‘Yakın korumaya tekrar dönsün’ diye talebi var. 2 gün önce kararı çıkmış ama prosedürden kaynaklanan bir gecikme olmuş.”

AHMET HAKAN TEPKİLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Basın ve ifade özgürlüğünü engellemeyi amaçlayan tehditler ve hukuk dışı eylemler fiziki şiddete dönüşmüştür. Kabul edilemez.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gazetecilere saldırı hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Şiddeti kınıyoruz.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Şiddet kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun yanlıştır. Partilere, medyaya ve yazarlara yönelik şiddet, öncelikle demokrasimize zarar verir. Şiddeti kınıyoruz.

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Gözü dönmüş ve tembihlenmiş şehir eşkıyaları tarafından gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı lanetliyor, kendisine “Geçmiş olsun” diyorum.

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş: Saldırı, Türkiye’de medya ve medya emekçileri üzerindeki büyük baskı ortamının bir parçasıdır.

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı: Çok üzgünüz ve umuyorum ki bugün bu yaşanan olay şuraya getirsin Türkiye’yi; artık herkes bu tehdit dilini bıraksın. Tehdit bu kadar hızlıca, kolayca yapılan bir şey olmasın.

Gazetecilere Özgürlük Platformu: Bu yapılan yasalardaki düzenlemelerle makul şüpheli durumuna düşüyorlar. Biz bu iklimi sevmiyoruz. Bu iklimin geçmesini istiyoruz.
Demokratik bir ülke istiyoruz. Demokratik bir ülkenin tek güvencesi gazetecilerdir.
ABD Büyükelçiliği: Gazetecileri şiddet ile korkutmayı amaçlayanlar, kazanılamayacak bir savaş vermektedirler. İfade özgürlüğü kaba kuvvet ile susturulamaz.

KÜBRA PAR SALDIRI ANINI ANLATTI

Ahmet Hakan’ın komşusu, Habertürk Gazetesi röportaj yazarı Kübra Par, saldırıya tanıklık edenler arasında. Hakan’la evlerinin çok yakın olduğunu ve gece 12.30 sıralarında sokakta gürültü duyarak pencereye çıktıklarını söyleyen Par, o anları şöyle aktardı:

“Ahmet’in arabasının arkasına bir araba park etmişti. Arabadan 4 kişi çıkmışlar. O 4 kişi, Ahmet ile birlikte koruması ve şoförüne de saldırıyorlardı. Biz panikle aşağıya indik. Saldırganların bir kısmı kaçmış ve Ahmet de apartmanlardan birine sığınmış. Aracın plaka numarasını aldık. Saldırganlar ilk olarak pazartesi günü House Cafe’ye gelmişler ve beklemişler, kamera görüntülerinde takipte oldukları belli oluyor. Zaten CNN Türk’ün önündeki görüntülerde çıktılar. Programdan sonra takip ediyorlar, evinin önünde saldırıyorlar. Son derece planlı bir saldırı.”
Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde