Ağır toplar makamsız kaldı

Ağır toplar makamsız kaldı

Yerel seçimlerde İzmir’den aday gösterilen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Hatay’dan aday olan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, seçilemeyince koltuksuz kaldı.

Ağır toplar makamsız kaldı
16px
24px
17.04.2014 12:41
ABONE OLgoogle
Yerel seçimlerde İzmir’den aday gösterilen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Hatay’dan aday olan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, seçilemeyince koltuksuz kaldı. İki isim, milletvekili olarak siyasete devam edecek
 
30 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin İzmir adayı olan Binali Yıldırım ile Hatay adayı Sadullah Ergin, makamsız kaldı. Seçimlerde başarısız olan iki ağır top, milletvekili olarak çalışacak.
 
Seçimlerden önce Ulaştırma Bakanı iken yerel seçim yarışına girerek İzmir’de kaybeden Binali Yıldırım’ın olası bir kabine revizyonunda yine bakanlık koltuğuna oturabileceği veya Başbakan Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan tarafından danışmanlık görevi verilebileceği konuşuluyor. Yine Hatay’da belediye başkanlığı yarışına katılan ancak seçilemeyen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e  ise son MKYK’da genel merkez yönetiminde bir görev verilebileceği ifade edilmişti ancak bu da olmadı.
 
Öte yandan AKP’de son MYKY’da yapılan görevlendirmelerin şaşkınlığı yaşanıyor. Özellikle Süleyman Soylu’nun sürpriz biçimde teşkilatlardan sorumlu yapılması, parti için yadırgandı. Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu’nun teşkilat başkanlığına getirilmesi, sonradan AKP’li olan bir ismin teşkilatın başına getirilerek partide önemli bir konuma gelmesi, hala konuşuluyor. Eski teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem ise Soylu’nun yerine Ar-Ge başkanı olarak görevlendi-rilmişti.
 
SANAL KÜSKÜNLÜĞÜ BİTİRDİ


Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra koltuğundan olan eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın ise sanal aleme küskünlüğü dün bitti. Kuran’la ilgili tapeleri seçim öncesi çok tartışılan Egemen Bağış, sık kullandığı twitter’a 18 Mart’tan bu yana ara vermişti. Küskünlüğü bir ay süren Bağış, dün muhalefete çatarak yine ortaya çıktı.
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde