Afyon Çimento hisseleri neden yüzde 400 arttı?

Afyon Çimento hisseleri neden yüzde 400 arttı?

Afyon Çimento hisseleri 9 gündür tavan yapıyor. Analistler ise bu sıçramanın somut nedeni olmadığı görüşünde

Afyon Çimento hisseleri neden yüzde 400 arttı?
16px
24px
02.07.2015 13:19
ABONE OLgoogle
Son 9 gündür Afyon Çimento hisselerinde dikkat çeken bir sıçrama söz konusu. Şirketin hisselerindeki 9 günde yaşanan artış yüzde 395 olurken çimento sektörünü izleyen analistler bu sıçramaya gerekçe oluşturacak belirli bir neden görmediklerini ifade etti.

BGC Partners Analisti Umur Açıkalın, "Son günlerde Afyon Çimento hisselerindeki artışın spesifik bir nedeni yok. Bu durumun arkasında spekülatif hareketler olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Deniz Yatırım Analisti Serdar Can da hisselerin arkasındaki bu artışın rasyonel olmadığı görüşünde. Can, "Afyon Çimento hisselerindeki bu hareket bana pek rasyonel gelmedi. Şirketin 1,5 milyon ton olan üretim kapasitesini 2,5 milyon tona çıkarması, teknolojiyi yenilemesi dolayısıyla karlılığında artış beklentisi olabilir. Fakat bunların etkisinin 2 günde görülmesi pek makul görülmüyor. Arkasında spekülatif hareketler olabilir" diye konuştu.

Şirketten dün KAP'a yapılan açıklamada "Şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketleri ile ilgili olarak kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde