Adli Yıl açılış töreninde hâkim ve savcılar Erdoğan'ı ayakta alkışladı

Adli Yıl açılış töreninde hâkim ve savcılar Erdoğan'ı ayakta alkışladı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Adli Yıl açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girerken hâkim ve savcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Adli Yıl açılış töreninde hâkim ve savcılar Erdoğan'ı ayakta alkışladı
16px
24px
01.09.2016 10:34
ABONE OLgoogle
Adli yıl açılış töreni bu yıl Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bakanlar ve Devlet Bahçeli’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise törene gelmedi.

Salondaki hâkim ve savcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girdiği sırada ayağa kalkarak alkışladı. Erdoğan'ın alkışlarla salona girmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na geçildi.




ERDOĞAN İLK KEZ KONUŞTU

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yaptı.

"Dostumuzu, düşmanımızı gördük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında dostunu, düşmanını, yanında olanı, karşısında olanı, özellikle pusuda bekleyenleri büyük ölçüde gördüğünü ve tanıdığını dile getirerek, 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmetle andı.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Türk milleti gerçekten çok büyük, çok asil ve her türlü hürmeti, her türlü hizmeti hak eden bir millettir. Dünyada istiklali ve istikbali için en modern silahların karşısına çıkıp dimdik durabilecek cesarete sahip başka bir millet var mıdır, doğrusu ben görmedim, bilmiyorum. Ama bu millet 15 Temmuz gecesi işte bunu gösterdi. 15 Temmuz gecesi en iyi sınavı veren kurumlarımızdan biri de adalet teşkilatımızdır. Darbe girişiminin tespitiyle birlikte hızla harekete geçen, ilk andan itibaren tüm çalışmaları hukuka uygun şekilde yürüten ve anında açıklama yapmak suretiyle, 'Yargı olarak, hukuk olarak gereği neyse yapılacaktır ve yaptıklarınız hukuka aykırıdır, yasalarımıza aykırıdır.' demek suretiyle ilk mesajlarını vermiş ve böylece yargı kapısının arkasına girip gizlenmemiştir. Bu tavır çok önemlidir. Milletimizin hakim, savcılarımız yanında polisiyle, darbeye karşı çıkan namuslu askerleriyle, ekipmanlarıyla sahada olan belediye görevlileriyle, tüm fertleriyle birlikte verdiği o kutlu mücadele tarihe altın harflerle kazınmıştır. Çanakkale'nin, Dumlupınar'ın, terörle mücadelede gösterilen sayısız kahramanlıkların hikayeleriyle büyüyen çocuklarımız, gençlerimiz, 15 Temmuz'da kendi destanlarını yazdılar. Türkiye bağımsızlığın, onurun, kanı ve canı pahasına mücadelenin ne olduğunu bilen, bunu bizzat yaşayan bir nesle daha kavuştu. Bu bizim için çok çok önemli. Artık sadece tarih kitaplarından okuyan değil, hem okuyan hem yaşayan bir nesle kavuştuk. Bu bizim için çok önemli. Uzun süredir ifade ettiğimiz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ne demektir, ne anlama geliyor, o gece 79 milyon hep birlikte yaşadık, gördük, idrak ettik."

"Ey dünya hala sen bize hangi gözle bakıyorsun?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O gece, 30 küsur kişi darbecilerden öldü fakat 241 kişi, evet, darbe karşısında direnenlerden öldü, şehit oldu. Demek ki bizler kalkıp da güvenlik güçlerimize 'darbecileri, bunların hepsini vurun' diye bir talimatı vermedik. Yine de 'onları yakalayın gelin adalete teslim edin' dedik. Ey dünya hala sen bize hangi gözle bakıyorsun? Biz adalete yakalayıp teslim ediyoruz, siz ise kalkıp 'endişe ile izliyoruz' diyorsunuz. Bu terbiyesizlik değil mi? Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi?" ifadelerini kullandı.

Böylelikle ilk kez bir Cumhurbaşkanı adli yıl açılış töreninde konuşma yapmış oldu.

YARGITAY BAŞKANI: EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

Tören, İstiklal Marşı ile başladı.Açılış töreninde ilk konuşmayı Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit yaptı. "Hakkında suç isnadı olan herkes gibi FETÖ üyeleri de adil ve tarafsız bir şekilde yargılanacaklardır" diyen Cirit, "Darbe girişiminde bulunanların da adil yargılama sonrası en ağır cezaları alacağı da aşikardır" ifadelerini kullandı. Ciritk, "Hukuk düzeni hakların normatif düzeyde korunmasıyla olur. En gelişmiş hukuk düzeni hakları en iyi koruyandır" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde