Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakime ihraç

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakime ihraç

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez’de ihraç edilen hakimler arasında bulunuyor.

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakime ihraç
16px
24px
05.05.2017 19:14
ABONE OLgoogle

FETÖ soruşturması kapsamında 107 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. İhraç edilen hakim ve savcılar hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İhraç kararı verilen hakimler arasında FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez'de bulunuyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 107 hakim ve savcının daha meslekten ihraç edilmesini kararlaştırdı. İhraç edilen hakim ve savcılar hakkındaki işlemin, bugüne kadar yürütülen FETÖ soruşturmaları sırasında itirafçı olan  isimlerin verdiği bilgiler doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

HSYK 107 hakim ve savcıyı daha FETÖ'den ihraç etti..

HSYK 107 hakim ve savcıyı meslekten ihraç ederken, bu kişilerle ilgili görev yaptıkları il Cumhuriyet Savcılıklarına da ‘'FETÖ terör örgütü mensubu ya da iltisaklısı'' oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda da bulundu. Cumhuriyet savcılıklarının da harekete geçerek, gözaltı işlemleri başlattıkları öğrenildi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra HSYK, FETÖ ile irtibatı oldukları iddia edilen 4 bin 176 hakim ve savcı hakkında işlem yaptı. Bunlardan 3 bin 886'sı meslekten çıkartıldı. 107 isim ile birlikte ihraç sayısı 3 bin 993'e yükseldi.

ADİL ÖKSÜZ'Ü SERBEST BIRAKAN HAKİME İHRAÇ

Darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra mahkemece salıverilen FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez’de ihraç edilen hakimler arasında bulunuyor.

Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde, Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alınmıştı. Sakarya Üniversitesinde görevli Yardımcı Doçent Öksüz de gözaltına alınıp, Sincan Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonrası tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkarıldı, ancak serbest kaldı. Savcının itirazını ve tutuklanma talebini hakim Çetin Sönmez reddetmişti. Sorgusunda, Akıncı üssü yakınında tarla baktığını iddia eden Öksüz'ün izine yaklaşık 9 aydır rastlanamıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde