Adı yolsuzluklara karışan ünlü iş adamı neden gözaltına alındı?

Adı yolsuzluklara karışan ünlü iş adamı neden gözaltına alındı?

Asansörde bulunan ruhsatsız silahın Kırklareli'nde bir tekstil fabrikasınında müdür olan iş adamı Orhan Aslıtürk'e ait olduğu anlaşılınca, Asıltürk gözaltına alındı.

Adı yolsuzluklara karışan ünlü iş adamı neden gözaltına alındı?
16px
24px
03.10.2016 16:06
ABONE OLgoogle

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaklaşık 9 ay önce Yayla Mahallesi'ndeki bir apartmanın asansöründe ruhsatsız silah buldu.

SİLAHIN KİME AİT OLDUĞU BELİRLENDİ

Soruşturmayı sürdüren ekipler, silahın Aslıtürk'e ait olduğunu belirledi. İstanbul'da ikamet eden ve Kırklareli'nde bir tekstil fabrikasınında müdür olarak görev yapan Aslıtürk, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Kırklareli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Aslıtürk, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ADI YOLSUZLUKLARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Orhan Aslıtürk'ün adı ilk olarak, dönemin Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay ile 26 Eylül 1997'de evlenince duyuldu. Ardından hakkında, naylon fatura ile hayali ihracat yaptığı iddiaları ortaya atıldı.

O dönem 1.7 milyar dolarlık hayali ihracat yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Şişli Belediyesi'nde yolsuzluk yaptığı iddialarıyla gündeme gelen eşi Gülay Çokay ile 1998'de özel uçağıyla yurtdışına kaçtı. 1998'de Türkiye'ye dönen Aslıtürk ise 6 Eylül 1998'de 'yasadışı yollardan yurtdışına para kaçıracağı' iddiasıyla gözaltına alındı. Sevk edildiği Beykoz Savcılığı'nca bırakıldı. Sonrasında tekrar yurtdışına çıktı. İngiltere'de bir süre hapis yattıktan sonra 2011 yılında Türkiye'ye döndü.

Bugün Aslıtürk adına İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında sekiz firma görünüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde