Acıbadem, o ülkede yeni hastane peşinde

Acıbadem, o ülkede yeni hastane peşinde

Geçen yıl yurtdışında yapılan en önemli satın alma operasyonlarından birine imza atan Acıbadem Sağlık Grubu’nun gözü yine Avrupa’da

Acıbadem, o ülkede yeni hastane peşinde
16px
24px
09.01.2017 08:07
ABONE OLgoogle

Bulgaristan’ın en büyük özel hastanesini bünyesinde barındıran Tokuda Group’un tamamını, Sofya merkezli City Clinic Group’un ise yüzde 76.5’lik hissesini toplam 125 milyon euroya haziran ayında satın alan ve ülkedeki operasyonlarını Acıbadem City Cilinic adıyla yöneten şirket, hem bölgesel hem de ülke içinde yeni alımlar için çalışma başlattı.

5 ile 20 milyon euro arasında olacak

Acıbadem City Clinic CEO’su Ilian Grigorov, özellikle Bulgaristan için yeni alımların 5 ile 20 milyon euro arasında gerçekleşeceğini söyledi. Grigorov, “Sağlık sektöründe yeni konsolidasyonlara sıcak bakıyoruz. Ayrıca Doğu Avrupa’da da alım eğilimi sürecek” dedi.

Yurtdışındaki ilk yatırımını Irak’ın Süleymaniye kentindeki Faruk Medical City hastanesiyle yapan Acıbadem, 2011’de de rotasını Avrupa’ya çevirdi. 2011’de Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Sistina Hastanesi’ni bünyesine katan Acıbadem, hastane sayısını da 22’ye çıkardı.

4 ülkedeki klinik sayısını 17’ye, çalışan sayısını da bu yatırımlarla 17 bine ulaştıran firmanın kadrosunda 2 bin 600’den fazla doktor bulunuyor.Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde