Abdullah Kiğılı Çin seferi'nde: Nerelerde mağaza açtı?

Abdullah Kiğılı Çin seferi'nde: Nerelerde mağaza açtı?

Abdullah Kiğılı’nın kurduğu Kiğılı Giyim, daha vergiler düşmeden Çin pazarına adım attı.

Abdullah Kiğılı Çin seferi'nde: Nerelerde mağaza açtı?
16px
24px
24.07.2015 14:31
ABONE OLgoogle

Kiğılı’nın Çin seferi sürüyor

Çin ekonomisi 2012’den beri yavaşlıyor. Bu yılın ilk çeyrek büyümesi yüzde 7 geldi. Çin Hükümeti, iç piyasayı hareketlendirerek ekonomisine doping yapmak niyetinde. Zaten bunun için de haziran ayında önemli bir adım attı.

Perakende sektörünü hareketlendirmek için hazır giyimden deri giyime, ayakkabıdan kozmetiğe birçok üründe gümrük vergilerini yarı yarıya indirdi. Bu habere en çok sevinen şirketlerden biri erkek giyim üreticisi Kiğılı Giyim oldu.

Abdullah Kiğılı’nın kurduğu Kiğılı Giyim, daha vergiler düşmeden Çin pazarına adım attı. Kiğılı, önce ihracatla girdiği pazarda Weipo Group ile işbirliği yaparak Guangzhou ve Pekin’de iki mağaza açtı. Orada üretim de yaptıran Kiğılı, özellikle vergilerin düşmesinden sonra Çin’deki adımlarını hızlandırma kararı aldı. Kiğılı ve Çinli ortağı ülkenin özellikle kuzey bölgelerinde 15 mağazaya ulaşmayı planlıyor.

Kiğılı’nın Çin’deki mağazaları 400 metrekare civarında. Arkadaşımız Rahime Baş Uçar’ın öğrendiğine göre Kiğılı Çin’de yeni bir mağaza konsepti üzerinde de çalışıyor. Şu anki mevcut büyük mağaza konseptinin yanı sıra 80-100 metrekare satış alanına sahip ağırlıklı olarak gömleklerin satılacağı daha küçük mağazalar da açmak niyetinde.

Konu ile ilgili konuştuğumuz Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, Çin’de vergilerin düşürülmesinin mağazalaşma çalışmalarını hızlandıracağını söylüyor. “Çin’de takım elbise ihraç ettiğimizde yüzde 60’a varan oranda gümrük vergisi ödüyorduk” diyen Suerdem, “Çin’in daha soğuk ve Pekin’e bakan kuzey bölgelerinde mağazalaşma çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” diyor. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde