Abdullah Gençal'a 'neden ihbar ettin' cezası

Abdullah Gençal'a 'neden ihbar ettin' cezası

Aile bireyleri arasındaki kavga ile bir dönem gündemden düşmeyen Huzur Giyim’in veliahtı Abdullah Gençal’a, kardeşlerinin açtıkları bir davada ceza çıktı.

Abdullah Gençal'a 'neden ihbar ettin' cezası
16px
24px
14.04.2014 14:22
ABONE OLgoogle
Aile bireyleri arasındaki kavga ile bir dönem gündemden düşmeyen Huzur Giyim’in veliahtı Abdullah Gençal’a, kardeşlerinin açtıkları bir davada ceza çıktı.

Gençal’ın ceza almasına neden olan televizyon programının sunucusu Seda Sayan ile Gençal’a açılan 30 bin liralık tazminat davası ise sürüyor. Gençal, Sayan’ın programında kardeşlerini vergi kaçırmakla suçlamıştı

Adı bir çok şarkıcı ve mankenle anılan, en son şarkıcı Sevda Karababa ile Bodrum’da görüntülenen Huzur Giyim’in eski ortaklarından Abdullah Gençal hakkında, kardeşleri Hulusi ve Bahadır Gençal dava açmıştı.

İki yıl önce açılan davaya gerekçe olarak, Gençal’ın Sayan'ın programında kardeşlerine ‘hakaret’ ve ‘iftira’ etmesi gösterildi. Gençal, kardeşlerinin vergi kaçırdıklarını, Maliye’ye bir dizi ihbarı kendisinin yaptığını yinelemişti.

MAHKEME: SUÇU SABİT 

İki kardeş, avukatları aracılığıyla Gençal hakkında dava açılmasını sağladı. Dava İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme geçtiğimiz 12 Mart’ta yapılan 5’inci duruşmada kararını açıkladı. Gençal’ın da hazır bulunduğu duruşmada davacı kardeşleri avukatları temsil etti.

Mahkeme Gençal’ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek 117 gün adli para cezası verdi. Mahkeme Gençal’ın sabıka durumunu da göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Bu kararla birlikte Gençal 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmuş oldu.

SAYAN DA DAVALIK OLDU

Seda Sayan’ın Beyaz TV’deki programına katılan Abdullah Gençal’ın kardeşlerine yönelik söylediği sözler ikinci bir davanın da konusu oldu. Bahadır ve Hulusi Gençal kardeşler, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kardeşleri Abdullah, Seda Sayan ve Beyaz TV hakkında manevi tazminat davası açtı.

İstenen toplam tazminat tutarı 30 bin TL. Anılan davada Sayan’ın avukatı müvekkilinin programın içeriğinden sorumlu olmadığını yalnızca sunuculuk yaptığını söyledi.

Beyaz TV avukatı ise davacıların kişilik haklarının ihlal edilmediğini savundu. Abdullah Gençal ise Maliye’ye yaptığı ihbarlar sonrası husumet nedeni ile davanın açıldığını savundu. Davanın bir sonraki duruşması 10 Haziran’da yapılacak.

KARDEŞLER BİRBİLERİNİ SUÇLAMIŞTI

Başlangıçta muhafazakâr kesime yönelik ürünlerin satıldığı Gençallar Ailesi’ne ait Huzur Giyim’in temeli 1991’de atıldı. Huzur Giyim’de ilk kavga şirket ortağı kardeşlerden Abdullah’ın magazin yayınlarında boy göstermesi sonrası patlak verdi.

Sonrasında Gençal’ın, kardeşlerini vergi kaçırdıkları iddiasıyla, Maliye’ye ihbar etmesi kavgayı yeni bir boyuta taşıdı. İhbarlar sonrası Maliye şirkete 23 Milyon TL’lik vergi cezası kesmiş, cezada bir miktar indirime gidilerek tahsilat yapılmıştı.
Dinçer Gökçe/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde