AKP’nin Torunları aklandı

AKP’nin Torunları aklandı

10 işçinin öldüğü asansör kazasında Torunlar İnşaat’ın sahiplerinin de aralarında bulunduğu 9 kişiye takipsizlik kararı verildi.

AKP’nin Torunları aklandı
16px
24px
22.10.2014 07:54
ABONE OLgoogle
Torunlar İnşaat’ın Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında, 10 işçinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 4’ü tutuklu 25 şüphelinin, “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Torunlar’ın sahibi Aziz Torun ile şirket yetkilisi dokuz kişi için ise takipsizlik verildi

Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında 10 işçinin ölümün sonuçlanan asansör kazasıyla yürütülen soruşturma 41 gün sonra tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianamede, 4’ü tutuklu 25 şüphelinin “Taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 2.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Torunlar İnşaat’ın sahiplerinin de aralarında bulunduğu 9 kişiye takipsizlik kararı verildi.
Savcı, Aziz Torun, Mehmet Torun, Yunus Emre Torun, Lütfü Vardı, Abdulvahit Kaplan, Bektaş Ateş, Tuncel Akarçay, Haluk Okur, Özmen Özmenoğlu hakkında “taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek, yargı görevini yapanı etkileme” suçundan kovuşturmaya yer olmadığına da karar verdi.

31 sayfalık iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme heyeti, 15 gün içinde iddianamenin reddine ya da kabulüne karar verecek. 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde