AKP’li başkan, eş, akraba dostla üniversite kurmuş

AKP’li başkan, eş, akraba dostla üniversite kurmuş

Esenyurt Üniversitesi AKP'li Kadıoğlu'nun çiftliğine döndü. Mütevelli heyetinde Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun oğlu, iki yardımcısı ve bir müdürü var...

AKP’li başkan, eş, akraba dostla üniversite kurmuş
16px
24px
30.07.2017 07:21
ABONE OLgoogle

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, 2011 yılında kurulan Yeşilköy 2001 Eğitim, Sağlık, Kültür Vakfı tarafından 2013 yılında açıldı. Vakfın başkanı Esenyurt Belediye Başkanı olan Necmi Kadıoğlu…

Kadıoğlu tarafından kurulan üniversitenin mütevelli heyetindeki 8 isimden 5'i de oldukça tanıdık. Sözcü'den Özlem Güvenli'nin haberine göre: Mütevelli Heyeti Başkanı olan Orhan Özyurt, Özyurt A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı. Şirketin Esenyurt'ta birçok inşaat projesi bulunuyor.

AKP'li belediyeyle ortak iş yapan firma kamu binaları, rezidanslar, ofis blokları ve AVM'den oluşan “City Center” projesini de Esenyurt Belediyesi'yle kat karşılığı modeliyle hayata geçiriyor. Projenin içinde kaymakamlık, emniyet müdürlüğü, belediye binası ve Esenyurt Üniversitesi de bulunuyor. Yani Orhan Özyurt, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu üniversitenin inşaatını da üstlenmiş.

OĞLU BAŞKAN YARDIMCISI

Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı da Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun oğlu Ahmet İsmail Kadıoğlu… Necmi Kadıoğlu'nun Esenyurt Belediyesi'ndeki yardımcıları Emin Batmazoğlu ve Sebahattin Fidan da mütevelli heyeti üyesi. Esenyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Müge Doğan da heyet üyeleri arasında bulunuyor.

'KADIOĞLU ADAY YAPILMAYACAK'

CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Necmi Kadıoğlu'yla ilgili AKP içinde de rahatsızlık olduğunu belirtti.

Sağ, “Kadıoğlu iki dönemdir Esenyurt'ta belediye başkanlığı yapıyor. Bir sonraki seçimde aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Kadıoğlu da bu yüzden kendine bir üniversite kurdu ve tüm varlığını buraya yönlendiriyor. Zaten yönetime bakınca da bu ortaya çıkıyor. Oğlunu, yardımcılarını, müdürünü, iş ortağını üniversite yönetimine doldurmuş. Yoksa bu isimlerin bir üniversiteyle ne bağı olabilir?” diye konuştu.

Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde