ABank'ın yeni Genel Müdürü Akbank'tan...

ABank'ın yeni Genel Müdürü Akbank'tan...

Katar’ın ilk özel bankası The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki olarak Türkiye’de faaliyet gösteren ABank'da hareketli günler yaşanıyor.

ABank'ın yeni Genel Müdürü Akbank'tan...
16px
24px
20.09.2017 11:46
ABONE OLgoogle

Akbank Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonundan geçen hafta ayrılan Kaan Gür'ün yeni adresi Katar sermayeli Alternatifbank oldu. Gür, bankanın yeni Genel Müdürü oluyor.

Katar’ın ilk özel bankası The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki olarak Türkiye’de faaliyet gösteren ABank'da hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz ay içinde iki önemli transfere imza atarak Akbank ve Sabancı Holding eski CEO’su Zafer Kurtul ile yıllardır Garanti Bankası’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Turgay Gönensin’i Yönetim Kurulu Üyesi olarak bünyesine katan banka, şimdi de ‘kaptan köşkü’nde değişikliğe gidiyor.

YENİ CEO: CENK KAAN GÜR

ABank bu kapsamda, son olarak Akbank’ta Ticari Bankacılık İş Birimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten 28 yıllık bankacı Cenk Kaan Gür’ün CEO’luk görevine getirildiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, atama kararı ilgili kurumlardan alınacak onayın ardından yürürlüğe girecek.

MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN DEĞER YARATACAĞIZ

ABank Yönetim Kurulu Başkanı ve The Commercial Bank Murahhas Üyesi Omar Hussain Alfardan atama hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Cenk Kaan Gür gibi bir ismin liderliğinde ABank müşterilerine en iyi hizmeti sunarak büyümesini sürdürecek ve Türkiye ekonomisine katkısını artarak devam ettirecek. Türkiye ile Katar arasında artan ticari ilişkilerin desteği ile müşterilerimize önemli ölçüde değer yaratacağımıza inanıyoruz. Cenk Kaan Gür’ün yanı sıra, ABank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Zafer Kurtul ve Turgay Gönensin de bankayı büyük başarılara ulaştıracaktır. Bu vesileyle aramızdan ayrılan CEO’muz Müge Öner’e de, Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyor, gelecek hayatında kendisine başarılar diliyoruz.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde