ABD’ye sütyen arası tabanca ihrac eden Türk

ABD’ye sütyen arası tabanca ihrac eden Türk

ABD’de son yıllarda kadınlar hızla silahlanıyor. Nedeni ise okullara yönelik terörist saldırılar ve tecavüzlerin önlenememesi.

ABD’ye sütyen arası tabanca ihrac eden Türk
16px
24px
17.03.2014 07:45
ABONE OLgoogle
ABD’de son yıllarda kadınlar hızla silahlanıyor. Nedeni ise okullara yönelik terörist saldırılar ve tecavüzlerin önlenememesi. Türk tabanca üreticileri de ABD’ye kadınlar için özel ürettikleri, pembe, mor ve simli tabancaları ihraç ediyor.

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, “ABD’de nüfus 300 milyon ve resmi kayıtlara göre ABD vatandaşlaında 285 milyon silah bulunuyor. Son dönemde sivil halka yönelik terörist saldırılar, okullara yapılan korkunç baskınlar da silah lobisinin elini güçlendirdi. Bu nedenle özellikle kadınların silahlanması için bazı kolaylıklar getirildi” dedi.

Bu kolaylıklardan sonra ABD’ye tabanca satışlarının yüzde 45’inin kadınlara yapılır hale geldiğini anlatan Latif Aral Aliş, “Kadınlar silahlanınca tecavüz vakaları da büyük ölçüde azaldı. Biz de son dönemde ABD’ye tabanca ihracatımızda pembe, mor, fuşya renkli, simli tabancalara ağırlık veriyoruz. Kadın müşteriler bu renkleri tercih ediyor” dedi.

ABD’li kadınların tabancalarını erkekler gibi bellerinde değil, özel bir aparatla sütyenlerine bağlayarak göğüslerinin arasına yerleştiriyorlar. Hatta ‘sütyenden hızlı silah çekme’ rekorları kıran kadınlar fenomen oluyor” diye konuştu.

KUZEY KORE VE UZAYLI KORKUSU

ABD’de kadınların silahlanması dışında iki etkenin daha silahlanmayı körüklediğini anlatan Latif Aral Aliş, bunları da şöyle özetledi:

“ABD’nin doğu kıyılarında ‘uzaylılar gelecek’ diye inanan büyük bir kitle var. Onlar da uzaylılara karşı silahlanıyor. Bu kitleye özel yeraltı sığınakları yapan mimarlık ve inşaat şirketlerinin sayısında da patlama var. ABD’nin batısında ise ‘Kuzey Kore korkusu’ hakim. Buradaki ABD’liler Kuzey Korelilerin ülkeli işgal edeceğini ve buna karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini düşünüyorlar. Bu nedenle ülkenin her kesiminde bir tabanca tüfek edinme furyası yaşanıyor. Biz de tabanca ve tüfek üreten bir Türkf irması olarak ABD’de iki tane firma kurduk. Oradaki ticareti hızla büyüteceğiz. Ayrıca dünyaca ünlü bir ABD’li hafif silah firmasını da satın almak için pazarlıklarımız sürüyor. Bu firma çok iyi bir marka ve aksesuar tarafı da çok güçlü bir marka olarak bize hem ABD pazarnda hem de küresel çapta çok önemli katkı sağlayacak.”

Sadi Özdemir/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde