ABD'liler hangi Türk fuar şirketini satın aldı?

ABD'liler hangi Türk fuar şirketini satın aldı?

ABD’nin en önemli fuar şirketlerinden PennWell International, Türkiye’de enerji alanında düzenlenen kongre ve fuarlarla öne çıkan fuarcılık şirketini satın alıyor..

ABD'liler hangi Türk fuar şirketini satın aldı?
16px
24px
30.01.2017 08:15
ABONE OLgoogle

Türkiye, kongre ve fuar gibi organizasyonları barındıran turizmden yılda 3.5 milyar dolar gelir elde ediyor. Deniz ve güneşe gelen turistler kişi başına 700 dolar harcarken, kongre turizmine gelenler ise 2 bin 500 dolar civarında bir para bırakıyor. Gelen turistlerin yüzde 68’i İstanbul’u tercih ederken, son iki yılda bu alanda iptaller göze çarpıyor.

TÜİK verilerine göre, sadece 2015’te Türkiye’ye iş amaçlı gelenlerin sayısı 2.3 milyondan 2.2 milyon kişiye düştü. Azalma 102 bin turist civarında. Sadece 2015 yılında 69 kongre, 1.220 toplantı ve 1.340 etkinlik iptal oldu. 2016 yılındaki kayıp ise resmi rakamlar açıklanmadığı için bilinmiyor.

Ekonomimizi yıkmak isteyen Amerikalılar niye 1 milyar dolar tahvilimizi satın aldı?

En önemli sebepler; terör ve 15 Temmuz

İptaller nedeniyle İstanbul, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) raporuna göre dünya kongre turizmi sıralamasında 6’ncılıktan 8’inciliğe geriledi. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, 2016’yı kayıp yıl olarak gördüklerini anlatırken, 2017 için de pek umutlu olmadıklarını açıklamıştı. Bunun en büyük nedenleri arasında ise artan terör olayları ve 15 Temmuz süreci gösteriliyor. Turizmde geliri en yüksek alan olan kongrede bunlar yaşanırken, dikkat çekici bir gelişme oldu.

İlk Türk Malı 4x4 yapmışlardı: Bir Türk devi daha yabancılara satıldı

Sektörel Fuarcılık’ın yüzde 50’sini aldı

ABD’nin en önemli fuar şirketlerinden PennWell International, Türkiye’de enerji alanında düzenlenen kongre ve fuarlarla öne çıkan Sektörel Fuarcılık’ın yüzde 50’sini satın alma kararı aldı. Böyle bir dönemde İstanbul merkezli bir fuar şirketini satın almak, sektör için oldukça önemli.

Önce ABD’li PennWell hakkında kısa bir bilgi vererek, yapılan işlemin detaylarını anlatmak gerekiyor. 1910’da Oklohama’da kurulan PennWell, dünyanın önde gelen sektörel medya, etkinlik ve pazarlama iletişimi şirketlerinden biri. Yılda 150’nin üstünde basılı ve online dergi ile bülteni, altı kıtada 60 konferans ve fuarı, yayın, internet sitesi, dijital medya ve veri tabanı hizmeti veren şirket, ayrıca dünyanın en kapsamlı global enerji fuarı Power-Gen’i düzenliyor.

Gelelim satın alınan İstanbul merkezli Sektörel Fuarcılık’a… Sektörel Fuarcılık, 22 yıldır devam eden Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’nı (ICCI) düzenliyor. Bu yıl 23’üncüsü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek fuar, enerji sektörünün en önemli buluşma noktası olarak biliniyor. 22 ülkeden 277 firmanın katıldığı fuarla eş zamanlı gerçekleştirilecek konferanslarda, 200’den fazla yabancı konuşmacı ve 35 oturumda 15 bine yakın ziyaretçi katılıyor. PennWell’in ortaklığı ile bu yıl fuar, ABD’lilerle birlikte organize edilecek.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde