ABD'li eski bakan IŞİD zengini: 400 Milyon Dolarlık ihale

ABD'li eski bakan IŞİD zengini: 400 Milyon Dolarlık ihale

Paul Wolfowitz’in danışmanlığını yaptığı bir şirketin bu yıl ABD’nin Irak’taki 400 milyon dolarlık ihalesini aldığı ortaya çıktı.

ABD'li eski bakan IŞİD zengini: 400 Milyon Dolarlık ihale
16px
24px
04.08.2015 05:17
ABONE OLgoogle
Bu yıl aldığı ihaleler arasında ABD askeri personelinin Irak askerlerini eğittiği Irak’ın Basra kentindeki Besmaye Üssü’nün tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere imzaladığı 40 milyon dolarlık ihale göze çarpıyor

ABD’nin 2003’te Irak’ı işgalinin mimarlarından, dönemin Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz’in danışmanlığını yaptığı bir şirketin bu yıl ABD’nin Irak’taki 400 milyon dolarlık ihalesini aldığı ortaya çıktı.

Merkezi New York’ta bulunan ve Ermeni asıllı Setian Ailesi’nin başında bulunduğu SOS International’ın danışmanları arasında bir dönem Dünya Bankası Başkanlığı’nı da yürüten Wolfowitz’in yanı sıra eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in özel yardımcılarından Paul Butler da bulunuyor.

SOS International’ın bu yıl aldığı ihaleler arasında ABD askeri personelinin Irak askerlerini eğittiği Irak’ın Basra kentindeki Besmaye Üssü’nün tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere imzaladığı 40 milyon dolarlık ihale göze çarpıyor.

Aynı şirket Bağdat’taki Baji Üssü’nün ihtiyaçlarını karşılamak üzere 100 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Üste 3 binden fazla ABD personeli görev yapıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde