ABD’li Equinix, İstanbul Data’yı kaç milyon dolara aldı?

ABD’li Equinix, İstanbul Data’yı kaç milyon dolara aldı?

ABD’li Equinix, vize krizinin başında İstanbul Data’yı 93 milyon dolara satın aldı.

ABD’li Equinix, İstanbul Data’yı kaç milyon dolara aldı?
16px
24px
10.10.2017 07:10
ABONE OLgoogle

Washington-Ankara arasındaki vize krizi siyasette olduğu kadar ekonomi çevreleri tarafından da yakından izleniyor.

Türkiye’deki en önemli yatırımcılarından biri olan ABD’li şirketler kadar ABD’de yatırımları bulunan Türk şirketlerinin de masasında şu anda vize krizi öne çıkmış durumda. Koç Holding’den Süzer Grubu’na Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin ABD’de fabrikaları, üretim tesisleri, otelleri, restoranları, markaları bulunuyor.

Bu bilgileri vermeden önce vize krizinin ilk gününde ABD’den gelen bir yatırımdan bahsetmek gerekiyor.

Dünyanın en önemli veri merkezi şirketlerinden Equinix, Inc., İngiliz devi Zenium’un İstanbul’daki İstanbul One veri merkezi faaliyetlerini tamamını satın aldı.

Hisseleri Nasdaq’ta işlem gören ABD’li dev, bu satın alma için 93 milyon dolar ödedi. Yeni satın alma ile şirketin adı Equinix IS2 olarak ismi değiştirilecek.

Uzun zamandır Türkiye’de operasyon yapmak isteyen ve çalışmalar yürüten Equinix, bu alımla Avrupa’daki konumunu daha da güçlendirecek. Redwood City merkezli Equinix’in resmi sitesinde yer alan bilgilere göre firmanın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Eric Schwartz “Türkiye ekonomisinin büyümesi sürdükçe İstanbul’un bağlanabilirlik ve teknoloji altyapısı için bölgesel merkez olma önemi artıyor. Yeni kampüs, Equinix’in bu artan talebi küresel müşterilerimiz için karşılamasına yardımcı olacak” dedi.

Kerim Ülker/Dünya 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde