ABD'den o Türk şirketine yaptırım

ABD'den o Türk şirketine yaptırım

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İranlı 18 kişi ve kuruluşa Tahran'ın balistik füze programına destek verdiği gerekçesiyle yeni yaptırım uygulama kararı aldı...

ABD'den o Türk şirketine yaptırım
16px
24px
19.07.2017 11:03
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İranlı 18 kişi ve kuruluşa Tahran'ın balistik füze programına destek verdiği gerekçesiyle yeni yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırım listesinde nükleer programla ilişkili olduğu belirtilen 1 Türk ve 4 Çinli şirket de yer aldı.

Sputnik’in haberine göre ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 18 kişi ve kuruluşa İranlı yasadışı aktörleri veya sınır ötesi suç faaliyetlerini desteklediği için yaptırım uygulandığı ifade edildi. Açıklamada, İran'ın nükleer programını desteklediği öne sürülen 1 Türk ve 4 Çinli şirkete de yaptırım uygulandığı belirtildi.

Listedeki Türk şirketinin denizcilik ekipmanları dağıtımı yapan Ramor Group olduğu kaydedildi.

Öte yandan açıklamada, yaptırıma konu olan kişi veya kuruluşların insansız hava aracı ve askeri ekipman geliştirerek, deniz aracı üreterek veya bakımını yaparak ve elektronik parça tedarik ederek İran Devrim Muhafızları veya İran ordusunu desteklediği ifade edildi.

Açıklamada, listedeki isimlerden bazılarının ABD ve Batılı ülkelerden aldığı yazılım programlarını İran'a sattığı öne sürüldü.

'TRUMP, İRAN'A KARŞI YENİ YAPTIRIMLAR UYGULAMA NİYETİNDE'

Trump yönetimi, İran'ın ABD ve diğer ülkelerle yaptığı nükleer anlaşmanın şartlarını yerine getirmeye devam ettiğini Kongre'ye ikinci kez onaylamıştı. Fakat yönetimden üst düzey yetkililer, söz konusu ‘onay'ın isteksizce verildiğini ve ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a karşı yeni yaptırımlar uygulama niyetinde olduğunu dile getirmişti.

RAMOR GROUP HAKKINDA 

Ramor Group, marin, inşaat, kimya , gıda ve nakliye sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Dünya çapında yatırım ve projelere odaklanan Ramor çeşitli üretici ve yatırımcılar ile düzenleyeceği anlaşmalar ve global projeler ile faaliyet alanlarını genişletmeye devam ediyor.

Temel endüstriyel hammaddelerin ithalatının yanı sıra aldığı önemli distribütörlükler sayesinde özel kimyasalların uluslararası ticareti ile büyümeye devam etmektedir. Ramor,  kimya sektöründeki hızlı ilerleyişine paralel olarak 2016 yılı başlarında lojistik sektörüne adımını atmıştır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde