ABD’den flaş İran kararı! 100 Milyar Dolar nereye gitti?

ABD’den flaş İran kararı! 100 Milyar Dolar nereye gitti?

ABD, İran Devrim Muhafızlarını yaptırım listesine aldı.

ABD’den flaş İran kararı! 100 Milyar Dolar nereye gitti?
16px
24px
13.10.2017 17:10
ABONE OLgoogle
ABD Başkanı Trump,  yeni İran stratejisini canlı yayında açıkladı. Trump, “İran teröre destek veriyor” dedi. Trump İran’ın fanatik bir rejimin kontrolü altında olduğunu söyledi.

ABD, İran devrim muhafızlarını yaptırım listesini aldı. Beyaz Saray, İran Devrim Muhafızları'nı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümetini silahlandırmak ile suçladı

ABD Başkanı Trump canlı yayında açıklamalarda bulundu. Trump, "100 milyar dolardan fazla kullandı İran rejime destek vermek için. Bu para yığınını düşünün. Bu para acaba nereye gitti? Birkça yıl içerisinde İran hızlı bir şekilde nükleer silah geliştirebileceği konuma gelebilir. İran'ı nükleer silaha götüren yolda sadece bir geciktiren anlaşma olabiilir. ABD açısından en kötü tarafı şu; bütün para doğrudan İran'a verildi. İran rejimi pek çok kez anlaşmayı ihlal etmiştir. 

İran'ın nükleer silahı olmaması için gerekli adımları atıyoruz. İran fanatik bir rejimin kontrolü altında. Rejimin füze programına yeniden bakacağız. Rejimin nükleer silah elde etmemesi için de kapsamlı bir strateji geliştireceğiz. Çoktan atılmış olması gereken adımları içeriyor. İran Devrim Muhafızları teröre destek veren bir gruptur. İran Devrim Muhafızları'na yaptırım uygulanması talimatını verdi. İran'ın bu adımlarına karşı bize destek olması için müttef,k ülkelere tavsiye verebilirim. 

Nükleer anlaşma imzaladığından bu yana rejimin tehlikeli tavrı artmıştır. Bugün şunu açıklıyorum. İran nükleer anlaşmaya uymuyor. Kongre bu konuda çalışmaya başladılar bile. İran'ın kıtalararası balistik füze üretmemesi için ABD yasalarına uygun çalışma yapılacak. Nükleer anlaşma gözden geçirilecek. Tehditi ne kadar görmezden gelirseniz büyür. İran rejimin mağdurlarının yani halkının yanındayız. İran halkı uzun süredir tek başlarına kalmışlardır. Bu yeni önlemlerin hükümetin teröre verdiği desteği yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarına saygı duydukları hale gelmelerini istiyoruz.Böyle bir dönem gelene kadar ABD'yi güvende tutacak her türlü adımı atacağız. "dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde