ABD'den dev şirketlere operasyon

ABD'den dev şirketlere operasyon

ABD, İran'ın balistik füze programına destek oldukları gerekçesiyle İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Çin'de faaliyet yürüten 12 kurum ve 13 şahısa ekonomik yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD'den dev şirketlere operasyon
16px
24px
06.02.2017 04:28
ABONE OLgoogle

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) Cuma günü yayınladığı basın bildirisinde, İran'ın Balistik Füze Programına ve Devrim Muhafızları Ordusu'nun dış ülke operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'ne destek olan kurum ve kişilere bir dizi yaptırım uyguladığını açıkladı.

Bu bağlamda dünya piyasalarında bağımsız çalışan çok sayıda borsa komisyoncusu, onların oluşturdukları ağlar, bağlantılı şirketler ve bazı şirket yöneticileri İran'ın balistik füze programını destekleyecek teknoloji veya materyal sağlamanın yanı sıra Devrim Muhafızları Ordusu - Kudüs Gücü adına hareket etmek ya da destek sağlamakla suçlanarak yaptırımlara tabi tutuldu.

OFAC'ın tespit ettiği çeşitli ağ ve destekçiler arasında balitik füze alımı bağlantılarını sağlayan 'kritik bir İranlı tedarikçi'nin yanı sıra temasta bulunduğu 8 ayrı tedarikçi ve söz konusu ağla bağlantılı olarak İran ve Çin'de faaliyet yürüten şahıs ve şirketler bulunuyor.

Bütün bunların yanı sıra İran merkezli bir satın alma şirketi ve onunla bağlantılı olarak Körfez ülkelerinde faaliyet yürüten bir başka şebeke ve ona bağlı şahısların da listede adı geçiyor. Son olarak, faaliyetleri 17 Ocak 2016'da tespit edilen Mabrooka Trading şirketine bağlı bazı şahıs ve şirketlerde listede önemli yer tutuyor.

Listede yer alan ekonomik yaptırım kararı alınan şirket ve şahısların isimleri şöyle:

Yahya El Hacc, Abdullah Aşgarzade, Tenny Darian, Hasan Deghan İbrahimi, Muhammed Abdul-amir Farhat, Muhammed Magham, Kambiz Rostamian, Ali Şerifi, Qin Xianhua, Richard Yue, Mustafa Zahidi, Ghodrat Zargari ve Carol Zhou

East Star, Ervin Danesh Aryan, Zist Tajhiz Pooyesh, Maher Ticaret ve İnşaat Şirketi, Mirage Mühendislik ve Ticaret, Mirage Atık Yönetimi ve Çevre Hizmetleri SARL, Lübnan'daki Reem Eczacılık, Çin'deki Cosailing Ticaret Limited Şirketi, Ningbo Yeni Yüzyıl İthalat ve İhracat Şirketi ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Royal Pearl TRD ile Royal Pearl Kimya.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde