ABD Büyükelçisi Bass’tan kızdıracak afiş...

ABD Büyükelçisi Bass’tan kızdıracak afiş...

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi, “Türkiye: Tüm insan hakları savunucularını serbest bırak” dedi.

ABD Büyükelçisi Bass’tan kızdıracak afiş...
16px
24px
18.07.2017 04:24
ABONE OLgoogle

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass bu defa afişi eline aldı ve “Türkiye: Tüm insan hakları savunucularını serbest bırak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “15 Temmuz’un devamı niyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi” dediği insan hakları savunucuları için Bass’ın, Uluslararası Af Örgütü’nün ofisine yaptığı ziyaretin fotoğrafları sosyal medyada da paylaşıldı.

ABD Dışişleri başta Uluslararası Af Örgütü’nden olmak üzere gözaltı kararları üzerine peş peşe açıklamalar yapmış son olarak da Büyükelçi Bass, geçen hafta ABD Bağımsızlık Günü nedeniyle düzenlediği resepsiyonda da adalet ve hukukun üstünlüğü konusunda özetle şu mesajları vermişti:

Büyükada’daki insan hakları toplantısında 6 tutuklama

“Geçen yıl içinde meydana gelen olaylar, terörizm ve şiddete verilebilecek yegâne cevabın adalet ve hukukun üstünlüğü olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. ABD’de terörle başa çıkarken yaşadığımız acı deneyimler ve yaptığımız hatalar, adaleti aceleye getirmenin ya da terörizmin geniş bir tanımlanmasının kendi başına tehlikeli olabileceğini bize öğretti. Bu tür tutumlar temel özgürlükleri aşındırabilir, hükümetlere güvene zarar verebilir ve adalet, intikamla karıştırılabilir. Mevlana’nın “keder, merhametin bahçesine dönüşebilir” öğretisi, hepimizin adalet ve intikam arasındaki ince çizgiyi hatırlamasına yardımcı olabilir.”

Büyükada’da toplantı yaptıkları otelde 5 Temmuz’da gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü Türkiye, Yurttaşlık Derneği ve İnsan Hakları Gündemi Derneği temsilcilerinin bulunduğu biri İsveç biri Alman vatandaşı olan 10 kişi, 13 gün emniyet müdürlüğünde sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilmişti. 

ŞÜPHELİLERDEN 6’SI TUTUKLANDI

Tutuklanma talebiyle mahkemeye evk edilen 10 kişiden 6’sı mahkemece tutuklanırken 4’ü serbest bırakıldı. Tutuklanan isimler şöyle; Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser ile Özlem Dalkıran, Veli Acu, Günal Kurşun, Ali Garavi, Peter Steudtner

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde