ABD Başkanı Trump, Erdoğan'la ne görüştü?

ABD Başkanı Trump, Erdoğan'la ne görüştü?

witter üzerinden birkaç saat önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmeyi gerçekleştirdiği açıklandı.

ABD Başkanı Trump, Erdoğan'la ne görüştü?
16px
24px
24.11.2017 12:01
ABONE OLgoogle

Twitter'ı en etkili ve yoğun kullanan dünya liderlerinden olan ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden bugün yapacağı görüşmeleri takipçileriyle paylaştı. Trump’ın bu açıklamasının ardından Erdoğan ile planladığı görüşmeyi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  Söz konusu görüşmede ikili ilişkiler, Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunlar ele alındı. 

İlerleyen saatlerde görüşmeye ilişkin yazılı açıklama da yapılacak.

TWİTTERDAN DUYURDU

ABD Başkanı Donald Trump görüşme öncesi Türkiye ile ilgili peş peşe tweetler attı. 

Trump ilk tweet'inde "Bu sabah, Orta Doğu'da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşuyor olacağım." ifadesini kullandı.

Trump, aynı tweet'te Orta Doğu'da kaybedilen hayatların ve 6 trilyon doların telafisi olmadığını ancak bunun üstesinden geleceğini söyleyerek bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu politikasını isim vermeden eleştirdi. 

Trump attığı ikinci tweet'te ise Türkiye ile yapacağı görüşmenin ardından Tiger Woods ve Dustin Johnson ile Trump National Golf Klübü'nde golf oynayacağını söyledi. 

ABD Başkanı Trump, başkan adayı olduğu dönemden bu yana, bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu'da büyük bir karmaşa bıraktığını iddia ediyor.  

Trump, “Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ortadoğu'da miras aldığım karışıklığı sona erdirip barış getirmeyi konuşacağız” mesajını atarken aynı tweet'te 43 milyonu aşkın takipçisine, “Ortadoğu'da işleri yoluna koyacağım. Bu zamana kadar birçok yaşam ve 6 trilyon dolarlık hata yapılmış, öncelikle bunları düzelteceğim. En başından oraya girmemeliydik” ifadesini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde