ABD Başkanı Trump, FBI Başkanını kovdu

ABD Başkanı Trump, FBI Başkanını kovdu

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, FBI Direktörü James Comey'in görevine son verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, FBI Başkanını kovdu
16px
24px
10.05.2017 08:03
ABONE OLgoogle

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'in görevine son verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, FBI Direktörü James Comey'e 'görevine son verildiğini', bir mektupla bildirdi. Böylece FBI'ın tepesindeki isim görevden alınmış oldu.

?Trump, Comey'in istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, FBI'ın 'ülkenin en saygıdeğer kurumlarından birisi olduğunu' söyleyerek, bugünün yeni bir başlangıç anlamına geldiğini belirtti.

?'SESSIONS'IN TAVSİYESİYLE'

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, 56 yaşındaki Comey'nin görevine son verilmesi tavsiyesinin Adalet Bakanı Jeff Sessions ve Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein'dan geldiği, Trump'ın da bu tavsiyeye uyduğu bildirildi.

Trump, Comey'in görevine son verildiğini belirttiği bildirimde, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın tavsiyesine referansta bulundu. Sessions'ın Comey'in görevden alınması için Trump'a yazdığı mektup ortaya çıktı.

??Sessions ise, "Neredeyse herkes, Direktör'ün ciddi hatalar yaptığını kabul ediyor" dedi

ABD'de 2016 yılında yapılan seçimlere Rusya'nın müdahalesini araştıran FBI Başkanı ile ilgili haberler Amerikan basınında 'FBI Başkanı kovuldu' diye yer aldı.

Comey, 2013'te Başkan Barack Obama tarafından FBI Başkanı olarak atanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde