AB'nden Erdoğan'a cevap: Tutarlı olun

AB'nden Erdoğan'a cevap: Tutarlı olun

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın' sözlerine cevap verdi.

AB'nden Erdoğan'a cevap: Tutarlı olun
16px
24px
15.12.2014 21:09
ABONE OLgoogle
Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın' sözlerine cevap verdi. Geçtiğimiz hafta yaptıkları ziyarette verilen yapıcı mesajlardan bahseden Mogherini Türk hükümetini tutarlı olmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği'nden art arda gelen eleştiriler için yaptığı "Böyle bir adımı atarken de acaba AB ne der, bizim böyle bir derdimiz yok. Lütfen kendi aklınızı kendinize saklayın." açıklamasına Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den cevap geldi.

Avrupa Dışişleri Bakanları toplantısının ardından basının sorularını cevaplayan Mogherini, geçen hafta Türkiye'ye gerçekleştirdikleri üst düzey ziyaret sonrası Erdoğan'ın böyle açıklama yapmasına şaşırdığını belirtti.

Mogherini, şöyle devam etti: "Şaşırdık çünkü geçtiğimiz haftaki ziyarette hem onunla hem de Başbakan Davutoğlu ve bakanların birçoğuyla bundan sonraki süreçle ilgili çok yapıcı bir görüşme yapmıştık. Türkiye ile AB arasında yeni bir başlangıç için fırsat olduğu konusunda bir mutabakata varmamız gerekmiyordu bile. Burada yeni bir komisyon var. Türkiye'de birkaç ay önce yeni bir hükümet göreve başladı. Bize AB yolunun Türkiye için sadece ekonomik çıkarlar bakımından değil; başta demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi değerler ve prensipler açısından önemli olduğunu söyleyen hükümet üyeleriydi. Bence bu taahhütlerle tutarlı olmak öncelikle Türkiye'nin çıkarına."

Federica Mogherini, şunları söyledi: "Burada Avrupa'da ve Brüksel'de yeni bir başlangıç arzusu var. Yoksa iki meslektaşımla birlikte bu kadar yüksek seviyeli toplantılar yapmazdık. AB'ye üyelik yolunda tutarlı ve uyumlu şekilde çalışma düşüncemiz vardı ve bu hâlâ devam ediyor. Ama bu tutarlılık ve uyumluluk her iki taraf için geçerlidir. Biz kendi hesabımıza buna hazırız."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde