AB’den referanduma ilişkin çok önemli açıklama: Endişeyle bekliyoruz...

AB’den referanduma ilişkin çok önemli açıklama: Endişeyle bekliyoruz...

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da referandum sonuçlarına yönelik bir yorumda bulundu.

AB’den referanduma ilişkin çok önemli açıklama: Endişeyle bekliyoruz...
16px
24px
17.04.2017 04:41
ABONE OLgoogle

AB'den ilk açıklama AP Türkiye raportörü Kati Piri'den geldi. Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak Piri, hem 'Evet' hem de 'Hayır' cephesinin zafer ilan ettiğini belirterek AGİT gözlemcilerinden gelecek raporların 'endişeyle beklendiğini' belirtti.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye nüfusunun hemen hemen yarısı ‘hayır’ oyu verdi. Adaletli bir seçim kampanyası olduğunu hayal etsenize!” ifadesini kullandı.

Bu mesajının peşi sıra iki tweet daha paylaşan Piri, “Adil olmayan seçimlerde, cüzi bir çoğunluk ‘evet’ dedi. Böylesi radikal değişiklikler için çok küçük bir fark. Hem ‘evet’ hem de ‘hayır’ kazandığını savunuyor. Uluslararası seçim gözlemcilerinin #Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı raporu endişeyle bekleniyor” yazdı

">16 Nisan 2017

 

AVRUPA KONSEYİ’NDEN KRİTİK DEĞERLENDİRME

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, anayasa referandumunda ‘evet’ sonucunun çıkmasının ardından Türkiye’nin lider kadrosunun bir sonraki adımları konusunda dikkatle düşünmeleri gerektiğini söyledi.
Jagland’ın yazılı açıklamasında, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan hukukun üstünlüğü ilkesine uygun bir şekilde, yargının bağımsızlığının sağlanması çok önemlidir. Türkiye’nin tam üyesi olduğu Avrupa Konseyi bu süreçte ülkeye destek vermeye hazırdır” denildi.

ALMANYA’DAN SÜKÛNET ÇAĞRISI

Seçim kampanyası sırasında Türk bakanların Almanya’da miting yapmasını engelleyen ve bu nedenle Ankara ile ciddi bir diplomatik kriz yaşayan Berlin Yönetimi’nden de sonuçlara ilişkin önemli bir değerlendirme geldi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yazılı açıklamasında sükûnet çağrısı yaptı. Gabriel, “Beklendiği gibi çok yakın bir sonuç olacak gibi gözüküyor. En sonunda Türk halkının oyları belli olacak, serin kanlılığımızı koruma ve akılcı davranma çağrısında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde