AB'den Türkiye için kapıda vize kararı

AB'den Türkiye için kapıda vize kararı

Yorgos Katrougalos, Yunan adalarına girişte, kapıda vize alınabilmesini sağlayan uygulamanın bir yıl daha uzatılacağını açıkladı.

AB'den Türkiye için kapıda vize kararı
16px
24px
08.03.2017 13:01
ABONE OLgoogle

Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, Yunan adalarına girişte, kapıda vize alınabilmesini sağlayan uygulamanın bir yıl daha uzatılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili hükümetin çaba gösterdiğini kaydeden Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan VekiliYorgos Katrougalos,  "En sonunda çalışmalarımız ürün verdi, AB Komisyonunun Göçten Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos dün Brüksel'de söz konusu adaların belediye başkanlarına 'kapıda vize' uygulamasının bir yıl daha uzatıldığını söyledi." diye konuştu.

Yorgos Katrougalos, Avrupa Komisyonundan konuya ilişkin resmi yanıtın gelecek günlerde Atina'ya iletileceğini belirtti.

2012 yılından bu yana nisan-ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adaları için Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde