95 Milyar Dolarlık GPD'nin yeni başkanı kim olur?

95 Milyar Dolarlık GPD'nin yeni başkanı kim olur?

Genç bir dernek ama temsil ettiği kesimin cirosu 95 milyar dolar seviyesinde. Derneğe üye kurumlara ait yaklaşık 29 bin satış noktası bulunuyor.

95 Milyar Dolarlık GPD'nin  yeni başkanı kim olur?
16px
24px
21.10.2016 14:19
ABONE OLgoogle

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) 2012 yılında kuruldu. Genç bir dernek ama temsil ettiği kesimin cirosu 95 milyar dolar seviyesinde. Derneğe üye kurumlara ait yaklaşık 29 bin satış noktası bulunuyor.

Bu kurumlarda çalışan sayısı da 270 bin kişiyi buluyor. Migros, BİM, CarrefourSA gibi ulusal zincirlerin yanı sıra Kahve Dünyası, Domino’s gibi yeme içme mekanları da GPD’ye üye.

Devasa bir büyüklüğü temsil eden bir dernekten bahsediyoruz. Derneğin başkanlığını Kiler eski Genel Müdürü Nihat Özdemir yapıyor. Başkan yardımcılıklarını ise BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Migros Genel Müdürü Özgür Tort ve Mehmet Nane yapıyor. 

Kulis sayfasını takip edenler hatırlayacaktır. Eylül ayında yaptığımız haberde Nihat Özdemir ile Mehmet Nane’nin yönetimden ayrılabileceğini yazmıştık. Seçimden önce bir ayrılık olmayacak ancak 2017 Ocak ayında yapılacak genel kurulda aday olmayacaklarını öğrendik.

CarrefourSA’dan Pegasus’a geçen Mehmet Nane sektörde olmadığı için aday olmayacağını çevresine söylüyormuş. Nihat Özdemir ise tüzük gereği zaten aday olamıyormuş. Tüzükte iki dönem başkanlık şartı varmış.

Peki, bu durumda başkan kim olacak. İki ismin öne çıktığını belirtelim. Biri Migros Genel Müdürü Özgür Tort diğeri ise BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç.

Her iki isim de şu anda yönetimde başkan yardımcısı. Henüz kendileri bu konuda adayız demiyor ancak sektörde bu iki isim dillendiriliyor. Daha seçime iki aydan fazla bir zaman var.

Duyduğumuza göre aday istişare toplantıları sonrasında karar verilecekmiş. Sürpriz olmaz ise seçimlere tek adayla gidilecekmiş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde