87 yaşındaki Rahmi Koç'un zindelik sırrı: 50 senedir...

87 yaşındaki Rahmi Koç'un zindelik sırrı: 50 senedir...

Ünlü işadamı Rahmi Koç hakkında merak edilenleri anlattı

87 yaşındaki Rahmi Koç'un zindelik sırrı: 50 senedir...
16px
24px
13.04.2017 08:58
ABONE OLgoogle

Giyimi ve sağlıklı hayat tarzıyla dikkat çeken 87 yaşındaki Koç, gazeteci Bilal Özcan'ın sorularını yanıtladı.

Haftanın her günü spor yaptığını belirten Rahmi Koç en büyük sırrının gündüz uykusu olduğunu söyledi:

"Öğle yemeğinden sonra yatarım. Bunu Churchill, İsmet Paşa'ya tavsiye etmiş. İsmet Paşa da Vehbi Koç'a anlatmış. O da yapardı. Vehbi Koç mösyö Burla'ya, Eli Burla'ya aktarmış, o da bana söyledi."

"50 SENEDİR GÜNDÜZ UYKUSUNA YATIYORUM"

"Neredeyse 50 senedir gündüz uykusuna yatıyorum. Diyet yapmam, her şeyi yerim. İçtiğim çayı elli sene önce Japonlar'dan öğrendim. Yeşil çay değil... Yeşil limon kabuğudur, geri kalanı da su..."

Babası Vehbi Koç'un çok disiplinli olduğunu belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babam enteresan bir adamdı, kimseyle yakınlaşmazdı. Daima mesafe koyardı; annem dahil. Dolayısıyla annem babama daima 'Vehbi Bey' diye hitap ederdi. Rivayet ederler ki, babam çocuklar yüz bulmasın diye uyurken öpermiş..." 

KIRMIZI KARANFİLİN SIRRI

Ünlü işadamı yakasından eksik etmediği karanfille de ilgili "İngiltere'de çok takdir ettiğim bir sanayici vardı, o takardı kırmızı karanfili. Ben de ondan gördüm."

Akşamları yıkanıp giyindikten sonra canlı bir karanfil takmak hoş oluyor. Düğünlerde nikahlarda beyaz karanfil takarım, onun dışında kırmızı... Rahmi Koç Müzesi'nde balmumu heykelimdeki kırmızı karanfil her sabah yenileniyor" dedi.

Rahmi Koç 'Beşiktaş şampiyon olur mu?' sorusunu da "Beşiktaş geçen sene parasız, kulüpsüz, stadsız şampiyon oldu. Bu sene parası var, kulübü var, stadı var, stili var. Stat dünyada en modern ikinci stad seçilmiş. Kendinden sonra gelenle arasında da 5 puan fark var ama yol uzun. Ben alacaklardan para cebime girmeden tahsilat yapılmış saymam" diyerek cevapladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde