85 ülkeden 1.000 patron İstanbul'da

85 ülkeden 1.000 patron İstanbul'da

Özel sektörün kalbi İstanbul'da atacak. 85 ülkeden 1,000 işadamı perşembe günü İstanbul'daki Uluslararası İş Forumu'nda buluşacak.

85 ülkeden 1.000 patron İstanbul'da
16px
24px
11.09.2012 08:49
ABONE OLgoogle

Özel sektörün kalbi İstanbul'da atacak. 85 ülkeden 1,000 işadamı perşembe günü İstanbul'daki Uluslararası İş Forumu'nda buluşacak. Katılımcılar arasında İsrail'den, Suriye'den, İran ve Japonya'dan Katar'a kadar dünyanın her yerinden temsilciler var

ULUSLARARASI iş dünyasının liderleri Türkiye'de buluşuyor. Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya 85 ülkeden bin işadamı küresel krizin etkilerini İstanbul'da tartışacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenecek olan İş Forumu 13 Eylül'de İstanbul'daki Four Seasons Otel'de başayacak. Gündem ise kriz zamanlarında özel sektörün rolü, girişimciliğin güçlendirilmesi ve ticaretin önündeki engeller olacak. Ayrıca 12-14 Eylül tarihleri arasında Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Genel Konsey ve Yönetim Kurulu toplantıları İstanbul'da yapılacak.

AÇILIŞINI BABACAN YAPACAK

İş forumunun açılışını Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yapacak. Foruma ABD, Rusya, Yunanistan, Latin Amerika, Suriye, İran, Çin, Japonya, Mısır, İsrail, Malezya başta olmak üzere 85 ülkeden iş dünyasının liderleri ve uluslararası kurumların temsilcileri katılacak.

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK

Forumu ekonomi şölenine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Dünyanın bir ucunda gerçekleşen ufak bir olay bambaşka bir lokasyonda fırtınalar koparıyor. Dünya özel sektörünü İstanbul'da biraraya getirerek bu süreci konuşup 'geleceği' tartışıyoruz' dedi.

DİASPORA GELİYOR

YURTDIŞINDAKİ Türkleri de İş Forumu'na davet ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu şu bilgileri verdi: Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) üyesi 100'ün üzerinde iş adamı da bu foruma katılacak. Yurtdışına bayilik vermek isteyen Türkiye Franchising Derneği üyesi Türk markalarının Türk Diasporası mensuplarına uygun koşullar sağlayarak öncelik vermesi amaçlanıyor.

KİMLER GELİYOR?

- ŞEYH Saleh Kamel/ İslam Ülkeleri Odalar Birliği Başkanı
- ALESSANDRO Barberis/ Avrupa Odalar Birliği (Eurochambres) Başkanı
- AMBROSIO Bertolotti/ Latin Amerika Ülkeleri Odalar Birliği Başkanı
- MICK Fleming/ ABD Odalar Birliği Başkanı
- MOHAMMED El Wakil/ Mısır Odalar Birliği Başkanı
- TOSHIO Nakamura/ Japonya Odalar Birliği Başkanı
- ŞEYH Khalifah Bin Jassim Al-Thani/ Katar Odalar Birliği Başkanı
- BABA Yunus Muhammad/ Gana İslam Ticaret Odası Başkanı
- MOHAMMED Nahavandian/ İran Odalar Birliği Başkanı
- CHOSE Choeu/ Güney Afrika Odalar Birliği Başkanı
- JEMAL Inaishvili/ Gürcistan Odalar Birliği Başkanı

3 ayrı oturum

TOBB Uluslarası İş Forumu'nda üç ayrı oturum düzenlenecek. 'Kıtalar Küresel Krizi Konuşuyor' altında gerçekleştirilecek özel oturumda Amerika Yöneticiler Odası Başkanı Mick Flemming krizin etkilerini ve özel sektörün rolünü değerlendirecek. 'Kriz Zamanında Özel Sektör: Avrupa ve Ortadoğu Arasında' başlıklı oturumda ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Erdem Başcı ve İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Şeyh Salah Kamel konuşacak... (Akşam)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde