​Stadlara girişimiz bu şirkete emanet

​Stadlara girişimiz bu şirkete emanet

Maçlara kartla girmeyi zorunlu hale getiren kart için yapılan çalışmalarda sürpriz bir firma da yer aldı.

​Stadlara girişimiz bu şirkete emanet
16px
24px
16.04.2014 15:15
ABONE OLgoogle
Futbol maçlarına girmeyi zorunlu hale getiren Passolig kart uygulaması Türkiye’nin gündeminde. Maçlara kartla girmeyi zorunlu hale getiren kart için yapılan çalışmalarda sürpriz bir firma da yer aldı. Bu firma Avusturya merkezli Skidata.

Şirketin dünyadaki eğlence noktalarında yaklaşık 10 bin kadar turnike noktası bulunuyor. Skidata elektronik giriş sistemleri alanında dünyanın sayılı şirketleri arasında gösteriliyor. İsviçreli Kudelski Group 2000 yılında Skidata’yı satın almıştı.

1977 yılından beri dünya elektronik geçiş sistemlerinde önemli bir rol oynayan şirketin Türkiye operasyonlarını Alfred Günacker yönetiyor. Şirket ilk olarak 1979 yılında araç kayıt sistemi ile piyasaya hızlı bir giriş yapmıştı. Firma dünyaca ünlü oteller ve stadyumlar olmak üzere pek çok büyük alanın giriş sistemi işlerini yürütüyor. Plazalarda yapılan kart okuma işlemleri de Skidata’nın uzmanlık alanları arasında. Skidata Passolig kartlarının stadyumlarda okuma turnikelerinin de altyapısını hazırladı.  

15-40 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Passolig kartları 15-40 lira arasında değişiyor. Kartlar Aktif Bank’tan alınabiliyor. ödeneceği bilgisi de basında yer almıştır. Ayrıca, kartların kullanımından doğan 'hizmet bedeli'nin maç başına 2 lira olarak tahsil edileceği, dolayısıyla bilet fiyatları artacağı ve kartların alınabilmesi için 5 lira gibi bir kargo ücreti ödeneceği de belirtiliyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı sisteme hazırlanıyor

Hafta sonunda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maça ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda da sistemin çalışması için altyapı hazırlandı.

Taraftarlar, stada geldiklerinde kartlarını okutarak tribünlerdeki yerini alabilecek. Konuyla ilgili bilgi veren e-bilet yetkilisi Emre Karadenizli, Passolig Kart'a sahip taraftarların turnikelerden kartlarını okuttuğunda arka bölümdeki ekranlarda kişinin fotoğraflarının yer alacağı bilgisini verdi.

Seyirden men cezası almasına rağmen stada gelen taraftarın kartını okutması halinde ekranda seyirden men cezası yönünde ibarenin yer alacağını kaydeden Karadenizli, yanlış kapıya gelen taraftarın kartı okutulduğunda kapı yönlendirmesinin de ekranda yer alacağını dile getirdi. 

Stat içinde güvenlik için 300 kamera hizmet verecek. Oluşturulan ofiste tüm koltuklar izlenebilecek. 

Bu arada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çevre güvenliği için de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde