​Rahmi Koç’un gözbebeğine ne oldu?

​Rahmi Koç’un gözbebeğine ne oldu?

Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, 85 yaşında bir işadamı. Bu yaşında bile girişimci ruhu ve kişiliğiyle gençlere her platformda örnek oluyor.

​Rahmi Koç’un gözbebeğine ne oldu?
16px
24px
23.01.2015 11:14
ABONE OLgoogle
Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, 85 yaşında bir işadamı. Bu yaşında bile girişimci ruhu ve kişiliğiyle gençlere her platformda örnek oluyor.

Koç Holding zaten kurumsal bir yapıda yönetilirken Rahmi. M. Koç kendi kişisel birikimleriyle de girişimlerini sürdürüyor. En son gözdesi, Amerika’nın efsane lifestyle markası Brooks Brothers…

Yıllarca yurtdışından kreasyonlarını takip ettiği 200 yıllık markayı 2013’te Türkiye’ye getiren Koç, ilk mağazasını İstanbul Zincirlikuyu’daki Zorlu Center AVM’de Kasım 2013’te açmıştı. Markanın ikinci mağazası geçen yıl eylül ayında İstanbul Acıbadem’deki Akasya AVM’de açıldı.

Marka, tüm hisseleri Rahmi M. Koç’a ait olan RMK Classic Giyim Tekstil Ticaret A.Ş. tarafından yönetiliyor. Şirketin genel müdürlüğünü daha önce Stefanel Türkiye’nin de genel müdürlüğünü yapmış olan Füsun Kuran yürütüyor. Öğrendiğimize göre Brooks Brothers’ın Türkiye’de büyüme planları iddialı. Üst gelir grubuna hitap eden marka bu yıl Ankara ve İzmir’de de birer mağaza açmayı planlıyor. Bunun için hazırlıklarını sürdüren markanın İstanbul’da farklı konsepte yeni bir mağaza açma hazırlığı yaptığını duyduk. Konuyu sorduğumuz Füsun Kuran, “Brooks Brothers dünyada da daha küçük metrekareli yeni bir mağaza konsepti üzerinde çalışıyor. Mağazalarımızda satılan genç spor koleksiyonu Red Fleece’nun küçük konseptli mağazalarını İstanbul’da bu yıl içinde açmak yönünde stratejik bir kararımız var. Bunun üzerinde çalışıyoruz” diye konuşuyor.

Bu arada Rahmi Koç’un da ortaklığıyla Türkiye’ye getirilen İngiliz klasik giyim mağazası Edwards of Hisar mağazalarının Türkiye’de şu anda bir tek mağazası kaldı. O da Kalamış Marina’da bulunuyor.

Bilindiği üzere 1995’te ilk olarak Rumelihisarı’ndaki mağazasını açan marka, Kalamış Marina ve Nişantaşı, Marmaris, Bodrum ve Antalya mağazaları ile büyümüştü. Ancak 2001 krizi lüks tüketime darbe vurunca, sadece Rumelihisarı ve Kalamış Marina mağazaları ayakta kalabilmişti. 2009’da Rumelihisarı mağazası da kapandı.

Bir dönem Rahmi M. Koç’un gelini Caroline Koç’un yönettiği markanın Türkiye’deki akıbetinin ne olacağı bilinmiyor. Kulislerde Kalamış mağazasının da kapanacağı konuşuluyor. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde