​Orka ünlü takıma sponsor oluyor

​Orka ünlü takıma sponsor oluyor

Süleyman Orakçıoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Orka Holding yurtiçinde 180, yurt dışında 50 olmak üzere toplamda 230 mağazası bulunuyor.

​Orka ünlü takıma sponsor oluyor
16px
24px
20.03.2015 15:37
ABONE OLgoogle
Rusya, derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Bu krizi Türk tekstil perakendecileri de derinden hissediyor. Ancak tüketicinin alım gücü azalıp satışlar düşse de Türk markaları Rusya’daki yatırımlarını kesmeyi düşünmüyor.

Hatta krizden dolayı düşen kiraları fırsat bilen birçok perakendeci, mağaza yatırımlarını artırmak niyetinde. Rusya’da frene basmayan perakendecilerimizden biri de Damat, Tween, ADV markalarıyla tanınan Orka Holding. Süleyman Orakçıoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Orka Holding’in hali hazırda yurtiçinde 180, yurt dışında 50 olmak üzere toplamda 230 mağazası bulunuyor. Holding, 2015’i yurtdışı yatırım yılı ilan etti ve yılsonuna kadar yurtdışında 23 mağaza açacak. Rusya, Orka’nın önemli hedef pazarlarının başında geliyor. Orka Holding en başından beri D’S markasıyla Rusya’da ağırlıklı olarak lüks segmente yatırım yapıyor.

2015 yılında dünyanın en yüksek metrekare satış cirosuna sahip Moskova’daki alışveriş merkezi Europeisky’de Damat/Tween mağazası açmayı planlayan şirket, lüks segmentte stratejisini ise ‘department store’lar üzerinden kuracak. Arkadaşımız Ceyhan Konuk’un öğrendiğine göre, şirket bugünlerde Rusya’nın en büyük lüks departman store’larından biriyle görüşüyor. Büyük olasılıkla sağlanacak anlaşmanın ardından, D’S markasıyla bu zincirin 50 mağazasında birden yer alacak. Öte yandan Orka’nın Spartak Moskova’yla da sponsorluk anlaşması imzalamaya hazırlandığı konuşuluyor. Spartak Moskova, Rusya ve bölge ülkelerinde en popüler futbol takımlarından. Söz konusu sponsorluk anlaşmasının nisan ayında imzalanması bekleniyor.

Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde