​Hilton arazisi satılıyor mu?

​Hilton arazisi satılıyor mu?

Yakın tarihte, ‘Satılık Hilton arazisi’ diye bir ilanla karşılaşırsanız şaşırmayın?

​Hilton arazisi satılıyor mu?
16px
24px
21.11.2014 12:15
ABONE OLgoogle
İstanbul’un en merkezi yerleşim yerlerinden biri olan Harbiye’de Kongre Vadisi’nde yer alan Hilton Oteli ve arazisi Emekli Sandığı tarafından satılmıştı.

2005 yılında yapılan ihalede arazi ve otel 255.5 milyon dolara Aydın Doğan’a ait Ortadoğu Otomotiv’e geçmişti.

Aydın Doğan’ın 62 bin 500 metrekare büyüklüğünde olan ve üzerinde Hilton Oteli’nin de bulunduğu araziyi yeni bir inşaat yaparak değerlendireceği kamuoyuna yansımıştı. Bu arazide rezidans ve AVM projeleri yapılacağı konuşulmuştu.

Arazinin Doğan Ailesi’ne geçmesinin üzerinden dokuz yıl geçti. 0.7 emsal imar izni bulunan arazide daha yüksek bir emsalin mümkün olmadığı ve kent SİT alanında olduğu için konuşulan projelerin hiç biri hayata geçmedi. Gönlünden geçen projeleri hayata geçiremeyen Doğan Ailesi duyduğumuza göre bu araziyi satmayı planlıyormuş.

Gayrimenkul değerleme şirketlerine fiyat değer analizi hazırlatıyormuş. Uygun bir fiyat ve müşteri çıkarsa satacakmış. Yakın tarihte, ‘Satılık Hilton arazisi’ diye bir ilanla karşılaşırsanız şaşırmayın?
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde