​Hazine'ye 2 aday

​Hazine'ye 2 aday

Yeni hükümet, kartları yeniden kararken, ilk kritik atama Hazine Müsteşarlığı'na yapılacak.

​Hazine'ye 2 aday
16px
24px
20.08.2014 05:46
ABONE OLgoogle
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla birlikte ekonomide de yeni bir dönem başlıyor. Yeni hükümet, kartları yeniden kararken, ilk kritik atama Hazine Müsteşarlığı'na yapılacak. IMF İcra Direktörlüğü görevine atanan İbrahim Çanakcı'nın yerine gelecek isim konusunda çalışmalar hız kazandı, adaylarla ilk görüşmeler yapıldı. Hazine Müsteşar Yardımcıları Burhanettin Aktaş ile Cavit Dağdaş'ın isimleri ön plana çıktı. 

ANKARA'DAN DÜN AYRILDI 

Çanakcı, Washington'daki yeni görevine hazırlık için dün Ankara'dan ayrıldı. IMF görevi resmi olarak 1 Kasım 2014'te başlayacak olan Çanakcı, 2 ay yeni görevine hazırlık için ders çalışacak. Çanakcı, yakın çevresine, ABD'ye adapte olmak için erken gitmeyi tercin ettiğini belirtirken, yerine gelecek isim konusunda ise "Sayın Başbakan kimi takdir ederse o gelir" dediği öğrenildi. 

ERDOĞAN ONAYLAYACAK 

Hazine Müsteşarı, üçlü kararnameyle atanıyor. Yani atama için Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın imzası gerekiyor. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giriyor.

27 Ağustos'ta yapılacak AK Parti Kongresi'nin hemen ardından Kabine'nin oluşması ile birlikte nihai karar verilerek, birkaç gün içinde görevlendirme yapılacak. Yeni müsteşar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası ile göreve başlayacak. Hazine'deki işleri yeni Müsteşar atanıncaya kadar Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş yürütecek. 
Hazal Ateş/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde