73 yaşında! İstanbul Hukuk’un en meşhur öğrencisi…

73 yaşında! İstanbul Hukuk’un en meşhur öğrencisi…

1942 Ankara doğumlu olan Zeki Sayın aslında hukuk okumak istemiş.

73 yaşında! İstanbul Hukuk’un en meşhur öğrencisi…
16px
24px
15.04.2016 12:24
ABONE OLgoogle
Zeki Sayın ismini Türkiye kamuoyu 2003 yılında Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandığında duydu. Ancak Sayın’ın bankacılık geçmişi çok eskilere dayanıyor.

Kendisi 1967 yılında Ziraat Bankası’nda müfettiş muavini olarak bankacılık kariyerine başladı. Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Albaraka Türk’te üst düzey görevlerde bulundu. Şu anda ise Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı. Bankacılık sektörünün duayen isimlerinden biri olan Sayın ile ilgili ilginç bir bilgiye ulaştık.

1942 Ankara doğumlu olan Sayın aslında hukuk okumak istemiş. Babasının ısrarı ile puanı hukuk fakültesine yetmesine rağmen Ankara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde iktisat okumuş.

1967 yılında da okuldan mezun olup Ziraat Bankası’nda müfettiş yardımcısı olarak işe başlamış. Hukuk okumak içinde hep ukde olarak kalmış. Lüleburgaz’da görev yaptığı bir dönemde tekrar sınavlara girmiş ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kazanmış. Kayıt için gittiğinde lise diploması istemişler.

Yanında üniversite diploması olmasına rağmen görevlileri ikna edememiş. Ankara’ya gidip lise diplomasını alıp son gün okula kaydını yaptırmış. Müfettişlik yaptığı için bu kez yolu Diyarbakır’a düşmüş. 1968 yılındaki öğrenci olayları  ve okul boykotları nedeniyle sınavları kaçırmış. Sonrasında iş temposu yoğunlaşınca bir daha okula dönememiş. Haliyle de eğitimini tamamlayamamış.

Hatırlarsınız geçmiş yıllarda okulunu bitiremeyenler için genel af çıkmıştı. Sayın bu aftan yararlanarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne üç yıl önce kayıt yaptırmış. Şu anda 0201412376 öğrenci numarası ile üçüncü sınıfta okuyor. Duyduğumuza göre Sayın, ilk zamanlar tanımasınlar diye en arka sıralara oturuyormuş.

Tabii gazete takip eden öğrenci ve hocalar çok geçmeden Sayın’ı tanımış. Şu anda okulun en büyüğü ve en meşhur öğrencisiymiş. Düzenli olarak derslere gitmese de fırsat buldukça okula uğruyormuş. Sınavlarda oldukça başarılıymış. Fırsat buldukça ofisinde takip edemediği derslere çalışıyormuş. Zeki Sayın’ın hedefi gelecek yıl okulunu bitirip gençlik yıllarının hayalini gerçekleştirmekmiş…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde