7 Milyarlık Boydak Holding TMSF'ye devredildi

7 Milyarlık Boydak Holding TMSF'ye devredildi

Kayseri'de Boydak Holding, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredildi.

7 Milyarlık Boydak Holding TMSF'ye devredildi
16px
24px
05.09.2016 22:29
ABONE OLgoogle
Kayseri'de Boydak Holding, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredildi.

Boydak Holding, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF'ye devredildi.

Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile holding yöneticilerinden Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak, Boydak Eğitim ve Kültür Vakfına yönelik operasyon sonucu tutuklanmış, gözaltına alınan yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Holding yöneticilerinden Memduh Boydak da FETÖ'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla daha önce başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Boydak Holding, avukat Ramazan Aslan, bankacı Ramazan Erikli, avukat Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, mali müşavir Mustafa Karakaya, mali müşavir Ahmet Ziya Beşparmak'tan oluşan 5 kişilik kayyum heyetinin atanmasından 18 gün sonra Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF'ye devredilmişti.

14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Çok sayıda şirketi bünyesinde bulunduran Boydak Holding'te yaklaşık 14 bin kişi çalışıyor. Boydak Holding'e bağlı bazı şirketler Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. 

Kayseri’den ilk 500’e giren 15-16, ikinci 500’e giren 20-21 firmanın da büyük kısmı Boydak’lara ait. Üç markası İstikbal, Bellona ve Mondi ise Türkiye ve yurtdışında  2500’e yakın bayi ile pazarlanıyor.

 7.5 milyar cirolu Boydak Grubu, Kayseri ekonomisinin temel direğini oluşturuyor. Boydak Grubu 17-25 Aralık’tan bu yana FETÖ terör örgütü üyeliği suçlamasıyla karşı karşıya. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra da Boydak Grubu, örgütün finans kaynağı arasında yer aldığı ileri sürülen şirketler sıralamasında baş sırada yer alıyor. Gözaltına alınıp bırakılan Mustafa Boydak dışında grubun tüm aile üyeleri tutuklanmış durumda.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde