‘6’lıyı tutturdu

‘6’lıyı tutturdu

7 yıl önce tanıttığı ilk akıllı telefonla teknoloji pazarını değiştiren Apple, yaptığı büyük ekranlı iPhone 6 hamlesiyle bir kez daha tarihe geçti.

‘6’lıyı tutturdu
16px
24px
29.01.2015 08:44
ABONE OLgoogle
Apple, 2015 yılı ilk mali çeyreği olan ekim-aralık arasında geçetiğimiz yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 38 arttırarak 18 milyara dolara ulaştığını açıkladı. Bu da Apple’ın Exxon Mobil’in 2012 yılının 2. çeyreğinde elde ettiği 15.9 milyar dolarlık net kârı geride bırakmasını ve halka açık bir firmanın tarihte ulaştığı en yüksek kâr rekorunu kırmasını sağladı. Şirketin gelirleri ise dudak uçuklattı. Söz konusu dönemde şirketin gelirleri tahminlerin üzerinde yüzde 29.5 artarak 74.5 milyar dolara ulaştı.

BÜYÜK EKRAN

Akıllı telefon pazarında Apple’ı en çok zorlayan konuların başında iPhone modellerinin rakiplerine göre küçük ekranlı olmasıydı. Ancak Apple 19 Eylül’de tanıttığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde ekran büyüklüğünü 5.5 inç boyutuna kadar çıkardı. Bu da rekor getirdi. Üç ayda 74.5 milyon iPhone satıldı. 51 milyon adet iPhone satılan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25’lik artış var. iPad satışları ise hayal kırıklığı yaşattı, yüzde 18 düşerek 21.5 milyon adede geriledi. iPad satışlarının hacmi 8.9 milyar dolar oldu.

Akıllı saat nisanda satışta

APPLE CEO’su Tim Cook, şirketin bilanço açıklamalarından sonra yaptığı açıklamada akıllı saat modeli Apple Watch’un nisan ayında satışa çıkacağını belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde