6 ilde operasyon: Çok sayıda işadamı gözaltında

6 ilde operasyon: Çok sayıda işadamı gözaltında

İş adamlarının, reklam ve yurt dışı tanıtım adı altında aldıkları teşvik paralarını örgüte aktardıkları öne sürüldü.

6 ilde operasyon: Çok sayıda işadamı gözaltında
16px
24px
09.06.2017 12:36
ABONE OLgoogle

İzmir merkezli 6 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 18 iş adamı gözaltına alındı. İş adamlarının, reklam ve yurt dışı tanıtım adı altında aldıkları teşvik paralarını örgüte aktardıkları öne sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sahte evraklar ve çeşitli usulsüzlükler yapılarak 9 şirket üzerinden FETÖ'ye yaklaşık 1 milyon lira devlet destekleme kredisinin aktarıldığını tespit etti.

MALİ POLİS DÜĞMEYE BASTI

Bunun üzerine mali polis operasyon için düğmeye bastı. Mali polis İzmir, İstanbul, Karaman, Aydın, Yalova ve Adıyaman olmak üzere toplam 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 18 şahıs gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER ARASINDA MUSTAFA SAN DA VAR

Gözaltına alınan isimler arasında Ege İhracatçılar Birliği'nin eski Devlet Yardımları Şube Müdürü Mustafa San'ın da olduğu öğrenildi. FETÖ üyelerinin San ile birlikte hareket edip çeşitli usulsüzlükler yaptıkları tespit edildi.

DESTEK KREDİLERİNİ ÖRGÜT KASASINA AKTARMIŞLAR

Zanlıların yurtdışında tanıtım yapmış gibi göstererek 9 şirket üzerinden yüklü miktarlarda devlet destekleme kredisine onay verdikleri ve verilen bu destek kredisinin bugüne kadar 1 milyon liralık kısmını yine bu şirket sahiplerinden alarak örgüte aktardıkları belirlendi.

Şahısların şirket ve kişisel hesaplarına taşınır ve taşınmaz tüm mallarına el konuldu. (Sabah)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde