55 yıllık Anadolu Kaplanı yabancılara satılıyor!

55 yıllık Anadolu Kaplanı yabancılara satılıyor!

Cumhuriyet’in ilk yatırımlarından biri olarak kabul edilen 55 yıllık gıda devi yabancılara satılıyor...

55 yıllık Anadolu Kaplanı yabancılara satılıyor!
16px
24px
02.12.2015 10:33
ABONE OLgoogle
Türkiye’deki en eski yatırımlardan biri olan Oruçoğlu Yağ’ın tamamı satılıyor. Yabancı bir gruba satılması konusunda anlaşmaya varılan şirket için son kararı Rekabet Kurumu söyleyecek.

Afyonlu Oruçoğlu Ailesi’nin 1960’lı yılların sonunda kurduğu Oruçoğlu Yağ fabrikası, Cumhuriyet’in ilk yatırımlarından biri olarak kabul ediliyor. Oruçoğlu Yağ “Anadolu Kaplanı” olarak tanımlanan şirketler arasında yer alıyordu.

Oruçoğlu Ailesi 2002 yılında şirketin bir bölüm hissesini perakende dağıtımı yapan İstanbul’da kurulu Hedef Gıda’ya sattı. Bir süre sonra şirketin yüzde 100 hissesinin tamamı Hedef Gıda’ya geçti.

Ancak, özellikle İstanbul pazarında umduğunu bulamayan Hedef Gıda’da şirketin satışı gündeme geldi.Yürütülen görüşmeler sonrası Trans-Atlantic Group DMCC ile masaya oturuldu. Taraflar şirketin yüzde 100 hissesinin devri için anlaştı. Son kararı Rekabet Kurumu verecek. Kurum’un da onay vermesi ile birlikte şirket hisselerinin devir işlemleri yapılacak.

“Anadolu Kaplanı” olarak anılan Afyon merkezli Oruçoğlu Yağ sessiz sedasız bir biçimde el değiştirdi. 1968’de kurulan ve Cumhuriyet’in ilk yatırımları arasında gösterilen Oruçoğlu’nun yeni sahibi Hedef Gıda.

Öte yandan Siirtli Ali Kara’nın başında bulunduğu Hedef Gıda, yerli yabancı ünlü pek çok hızlı tüketim ürünün dağıtımını yapıyor.

Oruçoğlu Yağ’ın eski sahipleri ise aynı zamanda Türkiye’nin ilk termal otelini hizmete açmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde