500 Milyon Dolarlık fabrika için Cumhurbaşkanı'na mektup!

500 Milyon Dolarlık fabrika için Cumhurbaşkanı'na mektup!

İzmir ili Bornova ilçesi'nde demir ticaretiyle uğraşan Cer Çelik A.Ş'nin sahibi olan demir duayeninin oğlu Zeki Tanyeri'nden Cumhurbaşkanı'na beni kurtarın çağrısı!!!

500 Milyon Dolarlık fabrika için Cumhurbaşkanı'na mektup!
16px
24px
11.12.2015 08:37
ABONE OLgoogle
Türkiye’deki en eski çelik fabrikalarından biri olan İzmir Bornova’daki Cer Çelik’in icradan satışı ihalesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

500 milyon dolar değerindeki, 305 dönüm alan üzerine kurulu fabrikanın satışını 135 bin TL sermayeli bir şirket istedi. Söz konusu şirketin sahibi İstanbul Barosu’na üye bir avukat. Av. Aydoğan Semizer, fabrikanın Erol Evcil’e satışı sırasında hisseleri yeddi emin olarak teslim alan isim olarak kayıtlara girdi.

ARACI OLDU EVCİL FABRİKAYA GİRDİ

Temeli 1955 yılında Özsaruhan Ailesi tarafından Metaş olarak atılan tesis zaman içinde TMSF denetimine geçti. Fon’un 2006 yılında satışa çıkardığı fabrikayı Cer Metal’in sahibi Tanyeri Ailesi satın aldı. Tesise 130 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapan Tanyeri Ailesi 2008 krizine yakalandı. Aile bireyleri içinde yaşanan sorunlar da eklenince tesis için zorlu bir süreç de başladı.

TANYERİ AİLESİ İLE EROL EVCİL ARASINDA BÜYÜK KAVGA

Fabrikanın sahibi Rıza Kerim’in avukatı da olan Aydoğan Semizer’in aracılığı ile tesis, Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil’in denetimine geçti. Şirketin yüzde 42 hissesine sahip Zeki Tanyeri'nin devre dışı bırakılması da, Evcil'in denetimi ele almasına olanak sağladı. Halen İzmir Aliağa'da tutuklu bulunan Erol Evcil ile, Tanyeri Ailesinin bazı üyeleri arasında yapılan satış sözleşmesi sürecinde, şirket hisse senetleri  yeddi emin olarak Av. Aydoğan Semizer’e teslim edildi.

Evcil tarafı ödemeleri yaptıktan sonra hisseler de kendisine geçecekti. Ancak ödemeler de sorun yaşanmaya başladı. Verilen çekler de karşılıksız çıkınca aile üyeleri sözleşmeye uyulmadığı gerekçesi ile Av. Semizer’den hisselerin iadesini istedi. Ancak, Av. Semizer, taraflar arasında hukuki sorunların olduğunu gerekçe göstererek hisseleri iade etmedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP


Baba Rıza Kerim Tanyeri'nin sahibi olduğu tesisi kurtarmak için, Zeki-Füsun Tanyeri kardeşler 5 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Cer Çelik A.Ş'nin sahibi olan Rıza Tanyeri'nin oğlu Zeki Tanyeri Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı. 

Zeki Tanyeri'nin iddiasına göre sektörde on yıldır var olan, devlete yaklaşık 1 katrilyon
vergi ve SSK borcu,  Enerji Bakanlığı'na ise enerji borcu olmasına rağmen bir türlü elektriği kesilmeyen mafya lideri illegal yollardan fabrikalarına el koyarak yeddi emmine teslim etti.

Şuanda cezaevinden işlerini kurduğu haksız ve tehditkar düzende devam ettiren kişiye karşı aile olarak yurt içi ve yurt dışında açılan davaları bulunan Zeki Tanyeri;  bu davaların iki tanesinin lehlerine sonuçlandığını, diğer davalarının ise devam ettiğini belirtti.

Bu kişinin, on aydır işçi maaşlarını ödemeyip,şirketlerinde hacizler varken başka şirketler üzerinden işlem yapıp, devletin denetleme kayyumlarını kendi çıkarları doğrultusunda bir şekilde satın alarak; piyasadaki demir tüccarlarını mağdur edip, batmasına sebep olmaya devam etttiğini, demir tüccarları bu şahışın fabrikasına para yatırıp demirini alamayıp, parasını istediğinde de tehditle karşılaşarak mağdur olduklarını belirtti.

Zamanında yetmiş tane koruma ordusuyla gezen mafya lideri hukuk, devlet, kanun tanımadan kendi kanunları çerçevesinde tehdit ve hile ile demir çelik sektöründe çalışan dürüst üretici ve esnafın kepenk kapatmasına ve binlerce insanın işsiz kalmasına sebep olduğunun altını çizdi

Bu konu milli bir mesele olduğunu, istihdama milli ekonomiye zarar verdiğini, devleti ve namuslu esnafı bu mafya babasından ancak Cumhurbaşkanının yardımı ile kurtulabileceklerini savundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde