400 şube hedefi vardı! KFC Türkiye satılıyor mu?

400 şube hedefi vardı! KFC Türkiye satılıyor mu?

Beş yıl içinde 400 yeni restoran açma hedefi vardı ancak iddiaya göre Yum Brands KFC Türkiye için satış pazarlıklarına başladı.

400 şube hedefi vardı! KFC Türkiye satılıyor mu?
16px
24px
15.08.2017 13:19
ABONE OLgoogle

Fast food pazarının en önemli oyuncularından ABD menşeli KFC, 1989'da Turkent tarafından Türkiye pazarına getirilmişti. KFC'nin Türkiye'deki yönetimi 2013'te devralan Yum Brands o tarihten bu yana hızlı bir değişim sürecinden geçti. Bu süreçte organizasyon yapısı ve restoranlar yeniden yapılandırıldı.

Ayrıca firma Türkiye'de 2015 İtibariyle İlk kez franchise sistemiyle büyümeye başladı. Bu operasyon sonrasında hızlı bir büyüme sürecine giren firmanın Türkiye genelindeki şube sayısı 104'e yükseldi. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye'de 400 yeni restoran açmayı hedefliyordu.

Süzer Grubu, KFC ve Pizza Hut'u kime sattı?

Bu İddialı büyüme planı doğrultusunda çalışmaları sürdüren Yum Brands'ta sürpriz bir gelişme var. Para Dergisi’nden Ersan Çıplak'ın haberine göre, Yum Brands, KFC Türkiye'yi devredecekmiş. Bu bağlamda bazı firmalarla görüşmelere de başlamış. Şu anda görüşülen firmaların adı sır gibi saklanıyor. Ancak franchise sektöründe konuşulanlara göre, çok kısa sürede satış gerçekleşecekmiş. Markanın Türkiye'deki büyüme planları oldukça iddialıydı, sürpriz gelişme bu planları nasıl etkileyecek şimdilik bilinmiyor.

KFC TÜRKİYE NE DEDİ?

Haber üzerine Yum Brands adına gönderilen açıklamada franchise planlaması yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yum, Türkiye'deki KFC restoranlarını, en iyi restoran işletmecileriyle çalışmaya yoğunlaşarak mükemmel müşteri deneyimleri sunmak ve bölgede marka büyümesini sağlamak için yeniden franchise vermeyi planlamaktadır." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde