40 yaşındaki Yahoo CEO'su ikiz kız bebek bekliyor!

40 yaşındaki Yahoo CEO'su ikiz kız bebek bekliyor!

İnternet portalı Yahoo’da ikiz kız bebek heyecanı yaşanıyor. Nitekim Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer, eşi Zachary Bogue ile ikiz bebek beklediklerini duyurdu.

40 yaşındaki Yahoo CEO'su ikiz kız bebek bekliyor!
16px
24px
02.09.2015 07:30
ABONE OLgoogle
40 yaşında olan Mayer, Yahoo Tumblr’daki kendi bloğuna yazdığı mesajında, tek yumurta ikizlerine hamile olduğunu ve ikiz kızlarının, aralık ayında dünyaya gelmesini beklediğini bildirdi. Mayer, hamileliği boyunca, üç yıl önce dünyaya gelen oğlunda olduğu gibi çalışmayı sürdüreceğini, sadece çok kısa bir süre için görevinden uzak kalabileceğini belirtti.

Hamile olduğu haberinin, eşiyle kendisini çok şaşırttığını ve tamamen sürpriz olduğunu belirten Mayer, şöyle yazdı:

“Ailemizde şimdiye kadar hiç ikiz çocuk sahibi olan birileri bulunmuyor. Öğrendik ki, ikiz gebelikler, her 300 hamilelikte bir, şans eseri olabilirmiş. Bu yüzden Zack ve benim için büyük sürpriz oldu. Ailemize bu yeni katılacak üyeler dolayısıyla çok heyecanlıyız.”

Uzak kalmayacak

Her ne kadar ikizleri için şimdiden hazırlıklara başlasa da, Mayer’in işten uzak kalmaya pek niyeti yok. Şirketın başına geçmesinden 3 ay sonra dünyaya getirdiği Macallister adlı bir oğlu olan Mayer, “Hamileliğin sağlıklı geçtikten ve bana engel çıkarmadıktan sonra, Yahoo’nun değişim sürecinde olduğu bir dönemde uzun süre işten ayrı kalmayı düşünmüyorum ifadesini kullandı.

Yahoo’nun 2012 yılından bu yana CEO’luğunu yapan Mayer, daha önce de Google’ın sözcüsü ve CEO’su olarak görev yapmıştı. Amerika’nın en güçlü ve etkin kadın CEO’su olarak bilinen Marissa Mayer, NBC kanalında çıktığı bir söyleşide, işten sadece iki haftalığına uzak kalmayı düşündüğünü belirtmişti.

Mayer’in ilk hamileliğinde de fazla işten uzak kalmaması ve lohusa dönemini kısa keserek hemen şirkete dönmesi şiddetli eleştirilere neden olmuş, bunun, çalışan anneler için kötü bir örnek olacağı, onları zor durumda bırakacağı belirtilmişti.

Ancak Mayer, bu hamilelik sonrasında Yahoo’da çalışanların ücretli doğum iznini anneler için 16 haftaya, babalar için de 8 haftaya çıkarmıştı. Bununla birlikte Yahoo, yeni bebek sahibi olan ailele 500 dolarlık destek veriyor.

Amerika’da Netflix ve Microsoft da, bu konuda benzer koşullar sunmaya ve yeni imkanlar vermeye başladı. Netflix, ücretli doğum iznini bir yıla kadar çıkartabiliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde