40.ncı yılda da Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına izin yok..

40.ncı yılda da Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına izin yok..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve DİSK Başkanı Kani Beko arasında yapılan görüşme sonrası 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanmayacağı açıklandı.

40.ncı yılda da Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına izin yok..
16px
24px
24.04.2017 09:46
ABONE OLgoogle

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına izin çıkmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamaları için DİSK Başkanı Kani Beko ile görüştü. 

Soylu'nun DİSK'in bu talebine olumlu yanıt vermediği belirtildi. Beko'nun bugün  saat 17:00'da İstanbul Valisi Vasip Şahin'le de bir görüşme gerçekleştirileceği ve  o görüşmenin ardından açıklama yapacağı öğrenildi.

Katliamın 40. yılında Taksim’e izin çıkar mı?

Türk-İş Başkanlar Kurulu önceki gün yaptığı toplantıda, kutlamaların merkezi olarak Ankara'yı seçti. Karara göre, merkez Ankara Tandoğan olmak üzere 81 ilde Türk-İş üyeleri, 1 Mayıs kutlamalarını yapacak.

Kutlamalarda kıdem tazminatı, taşeronlar, geçici işçiler ve devam eden toplu sözleşme görüşmeleri konusunda işçilerin talepleri dile getirilecek.

HAK-İŞ ERZURUM'DA

Hak-İş ise, bu yılki kutlamaların merkezi olarak Erzurum'u seçti. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, “Hak-İş olarak, Türkiye'nin turizm, kültür, tarım ve gelişen sanayisi ile önemli kentlerinden ve doğunun incisi Erzurum'da daha önce Sakarya, Konya, Kayseri, Karabük ve Ankara'da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla, 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 1 Mayısların, sendikal harekette önemli bir yeri bulunmaktadır. 1 Mayısların kutlanması, Türkiye'de ve dünyada tartışmaları beraberinde getirmektedir. Hak-İş Konfederasyonu, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem atfetmektedir” ifadesini kullandı.

1 MAYIS 1977'DE NE OLDU?

1 Mayıs 1977 günü İşçi Bayramı'nı kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul'a gelenler ile birlikte yaklaşık 500 bin kişi Taksim Meydanı'ndaki kutlamalara katıldı. Katılımın yüksek olması sebebiyle kortejlerin alana girmesi uzun sürdü. Saat 19.00 sularında dönemin DİSK genel başkanı Kemal Türkler konuşmasının sonuna geldiğinde etraftan silah sesleri duyulmaya başlandı. Sular İdaresi binasının üstünden ve meydandaki otelin çeşitli katlarından açılan bu ateş sonucu insanlar panik halde kaçışmaya başladı. Yaşanan izdiham sonucu 34 kişi hayatını kaybetti. 136 kişi yaralandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde