4 kuleden iki marka çıktı

4 kuleden iki marka çıktı

Taşyapı’nın Bağdat Caddesi’nde başlattığı lüks konut projesinde gelinen nokta iki ayrı marka ve satışa tedbir kararı…

4 kuleden iki marka çıktı
16px
24px
21.11.2016 12:47
ABONE OLgoogle

İstanbul Bağdat Caddesinde lüks bir konut projesi bulunuyor. Bu projeyi ilk olarak Taşyapı, Four Winds ismiyle tanıttı. Dört kuleden oluşan projede bugün iki marka ortaya çıktı.

Bu projenin arsa sahibi Maliye Bakanlığı idi. Maliye, Kadıköy'deki Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne alt arsası için Taşyapı ile kat karşılığı anlaşma yaptı. İnşaat bitince Taşyapı projenin yüzde 40'ına sahip oldu, yüzde 60'ını Maliye'ye bıraktı.

Taşyapı'nın hukuk zaferi

Taşyapı Kasım 2013'te yapılan ihaleye katılarak Maliye'nin elindeki kısmı da 530 milyon TL bedelle aldı. Ancak Özelleştirme idaresi Taşyapı’nın kazandığı ihaleyi iptal etti. Ağustos 2014'te yeni bir ihale yapıldı ve bu ihaleyi 577 milyon TL bedelle Birleşik Gayrimenkul kazandı. İşte, bu ihaleden sonra işler karıştı.

Yeni ihale ile projenin yüzde 60'ına denk gelen 341 ev Birleşik Gayrimenkul'e geçti. Taşyapı, 'Four Winds' ismi ile satışlarını sürdürürken, Birleşik Gayrimenkul de farklı bir isim seçti.


Tazminattan kazandığı 130 Milyon Lirayı ne yapacak?

İnşaatını Taşyapı’nın tamamladığı birebir aynı kuleler böylece iki ayrı proje haline geldi. Birleşik Gayrimenkul, Taşyapı tarafından inşaatı tamamlanan projede isim olarak Park Residences Cadde'yi seçti.

Taşyapı'nın bu konuda adli makamlarda girişimleri oldu. Bir dönem satış yapamaması konusunda tedbir kararları da aldırdı. Ancak gelinen son noktada her iki firma da kendi markalarıyla satış yapıyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde