4 eski bakan için kritik hafta

4 eski bakan için kritik hafta

TBMM’de eski bakanlar Bağış, Güler, Çağlayan ve Bayraktar hakkında oluşturulacak komisyon için partilerin bildirdiği isimler yarın genel kurula sunulacak.

4 eski bakan için kritik hafta
16px
24px
07.07.2014 08:05
ABONE OLgoogle
TBMM’de eski bakanlar Bağış, Güler, Çağlayan ve Bayraktar hakkında oluşturulacak komisyon için partilerin bildirdiği isimler yarın genel kurula sunulacak. Bildirilen 45 isim arasında kura çekilerek, komisyonu oluşturacak 15 milletvekili belirlenecek.

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki TBMM Soruşturma Komisyonu işbaşı yapmaya hazırlanıyor.

ÇİÇEK DEVREYE GİRDİ

Komisyonun kurulmasına, TBMM’nin 5 Mayıs’taki oturumunda karar verildi. Muhalefetin komisyon üyeliği için bildirdiği isimlere, 17 Aralık operasyonu ile ilgili görüş bildirdikleri gerekçesiyle itiraz eden AK Parti kendi üyelerini de bildirmeyince TBMM Başkanı Cemil Çiçek devreye girerek AK Parti Grubu’nu üyelerini belirlemeleri konusunda uyardı.

Bunun üzerine AK Parti 26 Haziran’da üyelerini Meclis Başkanlığı’na bildirdi. Partilerin belirlediği isimler yarın genel kurulun bilgisine sunulacak. Komisyon için partilere düşen üyeliklerin üç katı kadar isim bildirildi. 15 kişilik komisyon için 45 vekilin adı listeye yazıldı. AK Parti’ye 9, CHP’ye 4, MHP ve HDP’ye 1’er üye düşecek. 45 kişilik listeden her partiye düşen üye sayısı kadar isim kura ile belirlenecek.

TOPLANAMAZLARSA...

Aynı gün içinde başkanlık divanı seçimi için üyelere randevu verilecek. AK Partili üyelerin toplantıya katılmaması durumunda, divan seçilemeyecek. TBMM Başkanlığı divanın belirlenmesi için ikinci bir tarih verecek. Komisyon yine toplanamazsa, Meclis tatile girinceye kadar komisyon resmen işbaşı yapamayacağı için süresi başlamamış olacak. Komisyon Meclis’in yeniden açılacağı ekim ayında çalışmalarına başlayacak.
Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde