‘4 atlı’ Madonna’nın ‘ışıkçı’sını getirdi

‘4 atlı’ Madonna’nın ‘ışıkçı’sını getirdi

Yeni Zelanda’nın en ünlü binicisi ve Alman Deutsche Bank’ın Türk tepe yöneticisinin yolları İstanbul’da kesişti

‘4 atlı’ Madonna’nın ‘ışıkçı’sını getirdi
16px
24px
18.06.2011 08:02
ABONE OLgoogle

Deutsche Bank Türkiye Başkan Vekili Kaya Didman ile Yeni Zelandalı binici Sharn Wordley, ortak olarak yeni bir yatırıma gitti. Ülkesini 2008 Pekin Olimpiyatları’nda temsil eden Wordley, Didman ile Türkiye’de ‘aydınlatma’ sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

Didman ve Wordley, bu ay ‘Rion Aydınlatma Çözümleri’ adlı bir şirket kurdu. Rion şirketi, LED aydınlatma konusunda dünyanın en büyük firmalarından ABD’li LSI’nin Türkiye’deki yetkili satıcısı oldu.
Şirketin iki ortağı daha var. Onlar da atçılık meraklısı eski Alcatel yöneticisi Timuçin Gülsün ve yine Yeni Zelandalı binici Craig Martin... Ünlü binici Sharn Wordley, Türkiye’de eski ‘sakız kralı’ Jak Amram’ın oğlu Filip Amram’ın binicilik hocalığını da yapmıştı.

Hem hoca, hem ortak...

Kaya Didman, “Dört binici şirket kurduk. Sharn Wordley, 10 senelik arkadaşım. Benim de binicilik eğitimime katkıda bulundu” diyor. Ortaklardan Timuçin Gülsün ise, şunları anlatıyor:
“ABD’li LSI, aydınlatmanın her alanında var. İlk önce benzin istasyonlarının aydınlatmasına odaklandık. İlk işimiz Bağlarbaşı Opet oldu. İşi büyüteceğiz. LSI şirketinin en bilinen işleri, Nasdaq binası ve Madonna konserlerinin aydınlatılması.”

 ‘Hedge fon’ yönetiyorlar

Bankacı Kaya Didman aynı zamanda, finans şirketi Arma Portföy’ün ortağı. Arma Portföy’ün diğer ortakları eski Galatasaray yöneticisi Ahmet Dedehayır ile Murat Gülkan.
Arma Portföy, İş Bankası için Türkiye’deki az sayıdaki hedge fondan (serbest fon) birisini yönetiyor. Ahmet Dedehayır, 50 civarı ortağı bulunan ve 50 milyon liralık portföy büyüklüğünü aşan ‘serbest fon’a girmek için bazı kriterler olduğunu, ancak yola mevduat faizinin iki katı getiri sağlamak amacıyla çıktıklarını ve bunun için uğraş verdiklerini belirtiyor. 

Serkan Arman/Milliyet

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde