4.7 Milyar Dolarlık borcu ödeyememişti! Türk Telekom'daki Otaş hissesine sürpriz talip

4.7 Milyar Dolarlık borcu ödeyememişti! Türk Telekom'daki Otaş hissesine sürpriz talip

Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük altıncı telekomünikasyon şirketi, Türk Telekom’un yüzde 55’ine sahip olan Otaş’a teklif vermeye karar verdi.

4.7 Milyar Dolarlık borcu ödeyememişti! Türk Telekom'daki Otaş hissesine sürpriz talip
16px
24px
21.11.2017 11:39
ABONE OLgoogle

Bloomberg’e bilgi veren üç kaynağa göre Katarlı telekomünikasyon şirketi Ooredoo, Türk Telekom’un temerrütteki ana hissedarının payını almakla ilgileniyor.

Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük altıncı telekomünikasyon şirketi olan Ooredoo, kaynaklara göre Türk Telekom’un yüzde 55’ine sahip olan Otaş’a teklif vermeye karar verdi.

Ooredoo yeni bir yatırımcı olarak ortaya çıkarken, Saudi Telecom’un Otaş’a 750 milyon dolar sermaye enjeksiyonu ve geri kalan 4 milyar dolar borcu yapılandırmayı öngören ve bankalara sunulan teklifi hala masada. Saudi Telecom, Otaş’ın tamamına sahip olan Oger Telecom’un yüzde 35 hissedarı durumunda.  BDDK'dan Türk Telekom için bankalardan 4,7 Milyar Dolarlık inanılmaz istek

Ankara merkezli Otaş, Eylül 2016’dan bu yana 2013’te 29 bankadan alınan 4,75 milyar dolarlık kredinin üç ödemesini yapamadı. Kreditörler arasında en büyük paya sahip olan bankalar Akbank, Garanti ve İş Bankası bulunuyor. Kredi yapılandırması ve Saudi Telecom ile görüşmeler için bankalar Eylül ayında Lazard Ltd. and Raiffeisen Investment AG ile anlaşmıştı.

Otaş ve Ooredoo konuya ilişkin yorum yapmadı.   Borcunu ödememişti: Türk Telekom ile ilgili flaş başvuru

Türk Telekom’un yüzde 25 hissedarı olan Hazine, Otaş’a Ağustos’un başında bir mektup yazarak kredi sorununun çözümü için 60 gün süre vermiş, temerrüt sorunun çözülememesi durumunda Hazine’ye yönetim kurulunu değiştirme yetkisi veren şirketin esas sözleşmesindeki ilgili madde hatırlatılmıştı.   Oger Telekom, Türk Telekom hisselerini satıyor iddiası

Türk Telekom sitesine göre yönetim kurulunda henüz bir değişikliğe gidilmedi.

Otaş’a verilen kredide Akbank yaklaşık 1,5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar İş Bankası ise 500 milyon dolar paya sahip.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde