39 kişinin öldüğü Reina'da 50 korumaya ne oldu?

39 kişinin öldüğü Reina'da 50 korumaya ne oldu?

Ortaköy'de Reina adlı eğlence merkezinde yılbaşı kutlaması yapmak için toplanan kalabalığa yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından istihbaratın CIA tarafından verildiğine yönelik iddialar ortaya atıldı.

39 kişinin öldüğü Reina'da 50 korumaya ne oldu?
16px
24px
02.01.2017 08:44
ABONE OLgoogle

İddiayı ortaya atan ise saldırıya uğrayan eğlence merkezinin sahibi Mehmet Koçarslan. CIA'nın daha önce buraya yönelik saldırı yapılacağı istihbaratını verdiğini öne süren Koçarslan, güvenlik önlemlerinin alınmamasından şikayet etti.

Reina'nın sahibi konuştu: Amerikan istihbaratı bilgisini vermişti...

Daha sonra bu sözlerini 'düzelten' Koçarslan, sahil hattında 2 haftadır üst düzey güvenlik önlemleri alındığını, polisin sözkonusu bölgeyi denizden de taradığını ancak saldırının tüm bunlara rağmen meydana geldiğini belirtti. ABD Ankara Büyükelçiliği de olay sonrası Koçarslan'ın “ABD istihbaratı (CIA) bizi uyarmıştı” iddiasını yalanladı

Elçilik, “Amerikan hükümeti Reina kulübü dahil olmak üzere belirli eğlence yerlerine yönelik tehditlerle ilgili bilgi sahibi değildi. Amerikan vatandaşları da belirli mekanlarda bulunmamaları yönünde uyarılmadı” açıklaması yaptı.

ONCA GÜVENLİKÇİ NE YAPTI?

Terör saldırısıyla kana bulanan Reina'nın güvenlik sorumluluğu mekan işletmesinde bulunuyor. Sadece Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ı korumak üzere 20 kişilik bir ekip tutuldu.

Mekanın genelinde ise yaklaşık 50 kişilik özel güvenlik ekibi bulunuyor. Reina'nın güvenlik ekibinin silah kullanma yetkisi de var. Tüm bunlara rağmen tek bir saldırganın kulüpte katliam yapıp nasıl kayıplara karışabildiği, cevabı merakla beklenen soruların başında geliyor.  Yeni Şafak

Reina'nın güvenlik görevlisi saldırı anını anlattı: Kaçtık

Reina'daki terör saldırısıyla ilgili gazetecilere konuşan güvenlik görevlisi "Kaçtık, ne yapalım" dedi.

Ortaköy'de dün gece terör saldırısı düzenlenen Reina adlı gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışan Emrah Altun, yaşadıklarını anlattı.

NOEL BABA KIYAFETİ GÖRMEDİM

Saldırı sırasında içeride olduğunu söyleyen Altun, "Ben içerideydim, Noel Baba kıyafeti görmedim. Duyduğum sese göre makineli tüfek vardı elinde" dedi.

"KAÇTIK NE YAPALIM, KAÇTIK"

Saldırgan kulübe girince ne yaptığı sorusu üzerine Altun, "Kaçtık ne yapalım, kaçtık. Şu anda biraz sıkıntılıyız, daha sonra arkadaşlar detaylı anlatır" yanıtını verdi.

Emrah Altun reina ile ilgili görsel sonucu

Altun, bir basın mensubunun ceketinin arkadan boydan boya yırtılmasını sorması üzerine müşterilerin saldırı sırasında kaçışması üzerine yırtılmış olabileceğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde