35 milyar dolarları bir anda yok oldu...

35 milyar dolarları bir anda yok oldu...

ABD Başkanı Donald Trump`un FBI direktörü James Comey`i görevden almasıyla doruk noktasına çıkan siyasi kriz yüzünden süper zenginler 35 milyar dolar kaybetti. 

35 milyar dolarları bir anda yok oldu...
16px
24px
19.05.2017 17:18
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin Rus devletiyle ilişkilerinin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) merceği altına girmesiyle ABD borsaları ve dolar son 7 aydaki en düşük düzeyini görürken, bir gün içinde en çok kaybedenler en büyük servet sahipleri oldu. Comey Skandalı olarak adlandırılan siyasi kriz dolayısıyla Bloomberg Milyarderler Endeksi'ndeki 500 kişinin toplam serveti 16 Mayıs'ta 35 milyar dolar azaldı.

Sözcü'nün haberine göre Microsoft'un hisseleri yüzde 2.8 değer kaybedince, şirketin kurucusu Bill Gates'in serveti 1 milyar dolarlık kayıpla 86.8 milyar  dolara geriledi. Perakendecilik ve internetten alışveriş şirketi Amazon.com'un hisseleri de yüzde 2.2 ucuzlayınca, şirketin kurucusu Jeff Bezos servetinden 1.7 milyar dolar kaybederek sıralamada ikincilikten üçüncülüğe düştü. İspanyol işadamı  Amanico Ortega ise 355 milyon dolar kaybetmesine rağmen 83.2 milyar dolarlık servetiyle ikinciliğe yükseldi

FACEBOOK DARBE ALDI

En çok kayıp yaşayan ise kurucusu olduğu Facebook'un yüzde 3.3 değer kaybetmesiyle 2 milyar doları eriyen Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg servetinin 62.3 milyar dolara düşmesine rağmen beşinciliğini korudu. Listedeki 500 ultra zenginin toplam serveti 4.9 trilyon doları buluyor. 3 milyar dolarlık servete sahip Donald Trump listede yer almıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, yönetiminde yer almış bazı isimlerin Rusya bağlantıları ile iglili iddiaları soruşturan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Başkanı James Comey’i görevden aldı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde